100 Стола: Фестивалът, който пълни ул. Будапеща с музика и изкуство

Да, София е шарена

0 коментара Сподели:
100 stola Cover

София е повече от трафик и намусени лица, нали?

100 стола събужда артистичното в теб и поема мисията да превърне сивото в зелено. Фестивалът преобразява градски пространства в сцени на изкуството и ни показва всъщност колко пъстра е столицата. Отваряме програмата на събитието (от 11 май до 14 май) и ти даваме поне един повод да се паркираш на ул. Будапеща. Избирай между концерти, творчески работилници на открито, фокуси, уъркшоп с барабани и други. Разбира се, че може и всички.

Funkilicious

7 е любимото ти число. Значи отивай на концерт още в първия ден от фестивала. Ще чуеш 6 инструмента – китара, пиано, бас, барабани, саксофон, тромпет, и един вокал. Групата има за показване авторска музика и вярва, че фънк звученето сплотява хората.

Drum Circle

Барабаните те зареждат с енергия. Тогава работилницата на Деян Петров (Дицата) и Петър Йорданов (Бъни) е подходяща за теб. Дали ще учиш техники с инструмента или просто ще разтоварваш, то поне няма да си сам. Такива събития са възможност за нови запознанства.

Comedy magic with Danny Ya

Знаеш магии?! Пробвай да ги покажеш на Danny Ya. Но внимавай – той е фокусник, има най-бързите пръсти в София и знае трикове от А до Я.

Rumbalyaka & Хюго I DJ DELightfull

Ходи ти се на концерт. Rumbalyaka, ХЮГО и DJ DELightfull са твоите хора. Музиката на първите двама си е разнообразен плейлист от фънки, рап, рок, джаз. Партито пък е от DELightfull, който е бил на една сцена с Lords of the Underground, Bahamadia, Skratch Bastid, X-Team, So Called Crew.

Zumba with Vessy

Душата ти танцува. Посети Zumba клас на открито. Веси е решила да те научи на няколко стъпки, за да си подготвен за следващата латино фиеста.

KiddoYoga

Търсиш занимание за детето през уикенда. Заведи сина, дъщерята, племенниците или внуците на детска йога. Там ще ги очакват различни игри и дихателни практики с Емилия Димитрова.

DJ set by Ivan Shopov

Харесваш електронната музика. Довери се на един от водещите DJ на европейската електронна ъндърграунд сцена – Иван Шопов. Взимай компанията за съботна излизанка с микс от традиционен български фолклор, електронна музика и джаз.

EKA MOE

Мислиш, че неделя е романтично мързелива. ЕКА МОЕ ще те докосне с джаз, соул, поп и суинг музика, авторски парчета и кавъри. Всички са подправени с акустични откровения, кадифени гласове и струнен индивидуализъм.

Кино на Хълма

Филмите са твоя страст. Викай приятел за кино под звездите. Програмата предлага:

  1. „Анжела“ – микс от документалистика и анимация.
  2. „Моят цигански път“ – историята на Наталия Цекова, първата дипломирана актриса ромка в България.
  3. „Моята звездна приказка“ – кратък разказ за космоса, мимолетността на човешкия живот и връзката между човека и машината.
  4. „Звездата на София“ – късометражен документален филм, разглеждащ един от символите на столицата – Статуята на София.

Това е 1/5 майски събития, които не са за изпускане.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *