3 начина да пребориш пролетта, а не тя теб

Не, нямаш време да си уморен

0 коментара Сподели:
Spring Bike

Пролетта е време твърде мистично, а месеците от март до май са едновременно красиви, но и доста предизвикателни.

Признаваме си, че ни е трудно да се адаптираме в температурните амплитуди от около минус 3 до плюс 20 градуса, както и в огромното ни желание тялото да е навън, но душата да спи следобедна дрямка на дивана. Някои наричат това състояние пролетна умора, ние му казваме просто „пак ни е лошо“, а експертите съветват да вземем навременни мерки за преодоляването му. Точно заради това решаваме да ти дадем кратък наръчник как да я пребориш тази пролет, преди тя да е преборила теб. Естествено, стъпките са в Go Guide стил, така че усети вайба и ни следвай смело.

КАРДИО, АМА ОТ ХУБАВОТО

Първият съвет от всички здравни специалисти е да активирате тялото, за да може то да се настрои към предстоящите динамични месеци. Системите му трябва да заработят, за да изхвърли всички натрупани токсини от зимните дни, а метаболизмът да се задвижи, за да се отърве от излишните килограми. Дотук добре, но нас на пътека във фитнеса не ни се тича, нито ни се катерят стълбите до деветия етаж по три пъти на ден, защото не харесваме нито стълбите, нито съседите, нито блока като цяло. Ето защо прилагаме изпитания метод, известен като go guide кардио, и ти даваме три предложения как да направиш раздвижване като никое друго. На първо място са старите ни другари – танци до зори. Танцувай!

Танцувай на партита, танцувай под душа сутрин, танцувай на готина песен в таксито, танцувай в обедната почивка с колегите за някой ТikТоk challenge, просто танцувай.

Танците са перфектният начин да изгориш много калории и същевременно да дадеш на душата радостта, от която се нуждае. Вторият метод, за който всички се сещаме, е да си подариш нежен, бавен, луд, динамичен или супер предизвикателен секс. Там кардиото е едно от най-добрите, които познаваме, но ти подсказваме, че и целуването върши работа. То активира над 65 мускула, вдига ендорфина забележително много и увеличава сърдечния пулс, което си е активност, на която пишем абсолютно шест. Последният ни известен начин да се раздвижиш е целонощен тур по баровете, който естествено трябва да започне от ул. „Раковски“ и да завърши някъде в Банско, но предупреждаваме, че при това „кардио“ страдат всички останали органи, а щетите доста често са повече от ползите. Преценявай разумно!

ВИТАМИНИ В КОКТЕЙЛНИ ЧАШИ

За да пребориш пролетната умора и да бутнеш пролетта, преди тя да бутне теб, имаш нужда от солидно количество витамини. Обичаме ги натурални, обичаме ги като хранителни добавки, но най-много ги обичаме, когато са идеално имплементирани в нашето go guide ежедневие. Тоест, предпочитаме ги в големи коктейлни чаши. Ако се чудиш какво имаме предвид – веднага отговаряме. Някои от любимите ни коктейли са пълни с витамини и хич не се шегуваме.

Мохитото си е чиста енергийна бомба – ментата и лаймът съдържат страхотно количество витамин C, а и са супер за стомаха. Целината в любимото ни Блъди Мери е пълна с полезни вещества, а Йегермайстерът, както сам знаеш, е дижестив, който всички експерти наричат „реверанс към стомаха“.

Като оставим шегата настрана, е най-добре да включиш полезните стъпки в реалното си ежедневие.

Ако си барман или диджей, едва ли ще ставаш да тичаш в шест всяка сутрин, колкото и да е полезно. Ако работиш физическа работа през уикенда, няма да ти се спортува във фитнеса, а ако си парти гуру, седмицата със сигурност ще ти е черна. Затова премери полезните навици, така че да фитнат в твоя си личен свят. При липса на възможност за спорт поне пий витамини, ако се храниш с бърза и не особено полезна храна, не пропускай тренировките и т.н. Трябва да действаш с малки стъпки към прогрес, по твои собствени правила и без бързане – пролетта го изисква.

ИЗХВЪРЛИ СТАРОТО И ДОБАВИ ИЗКУСТВО

След кардиото и витамините е време за любимия ни пролетен детокс и тук не те подканяме да станеш веган за седмица или да минеш на смутита за цял месец. Тук изрично те насърчаваме да изхвърлиш всичко старо, счупено и ненужно. Остарели модели в главата ти, които категорично ти пречат, вдигането на телефона на бившия, който не се е вясвал от година, но в самотни нощи отново се присеща за „любовта си“ към теб, онези дънки, които все чакаш да ти станат, но истината е, че последно ги обу в девети клас, и т.н. Разчиствай смело, разчиствай със замах и най-вече – разчиствай умно.

Старите вещи задържат стара енергия, лошите спомени разболяват, а чакането на нещо или на някой да ти се случи те държи буквално заседнал на едно място. Китайците имат много готина поговорка за това: „Не можеш да имаш всичко, къде ще го сложиш?“. Понякога да изхвърлиш всичко старо и да останеш буквално на нула е изключително освежаващо.

Започваш от бял лист, който само теб чака да напишеш чисто новата си история.

Дай място на въздуха, дай място на пролетта, дай си място да дишаш, и ще видиш как този сезон буквално възражда всичко и всички. За финал ти казваме – не унивай пред пролетната умора, не оставяй сетивата си заспали в зимен сън и добави изкуство към всеки твой делник. Разцъфналите дървета навън се съчетават идеално с някоя изложба или със стара музика, пусната на плоча на широко отворен прозорец.

Препоръчваме ти да заложиш и на Зелените бустери на пролетта.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *