5 събития, на които да научиш нещо ново

Креативната ни седмица този път предлага куп забавни практически занимания, след които ще сме една идея по-умни

0 коментара Сподели:

Колкото и да е важна теорията, трябва да признаем, че практическите занимания са далеч по-забавни. Затова сме ти приготвили пет уъркшопа, след които наистина да си тръгнеш с нови умения.

LOTUS SOFIA MOTORSPORT DRIVING SCHOOL

Ако някой някога се е надсмивал над шофьорските ти способности, предлагаме ти да отидеш на обучение за управление на пистов автомобил. Не защото смятаме, че е бил прав, а за да научиш някой и друг трик, да повишиш уменията си за контрол над колата и следващия път чисто и просто да им скриеш шапката!
Кога: 20 октомври, петък, 9:00 ч.
Къде: Писта „Дракон“, с. Калояново, общ. Пловдив
Вход: 290 – 660 лв., с предварителна регистрация

РИСУВАЙ С НАС!

За никого не е тайна, че малчуганите обичат да рисуват, особено пък върху дрехите си! Обещаваме, че няма да съсипваме любимите им тениски, затова по-добре им приготви някой износен шал или торбичка, върху които да се изявят. Прекрасната Гергана Табакова ще им разкрие тайните на печатните техники и по-специално гравюрата, а най-хубавото е, че децата ще си тръгнат, носейки собственото си произведение!
Кога: 21 октомври, събота, 11:00 – 13:00 ч. И 14:00 – 16:00 ч.
Къде: Квадрат 500, Образователен център на Националната галерия, пл. „Княз Александър I“ №1
Вход: 40 лв., с предварителна регистрация

УЪРКШОП ПО СИТОПЕЧАТ

Ако уроците по рисуване в Квадрат 500 са те накарали да съжаляваш, че не си дете, не унивай. В уъркшопа по ситопечат можеш да се включиш, без значение дали си на 20 или на 80, и само за уикенд да научиш как да отпечатваш свои собствени рисунки. Събитието се провежда съвместно с БАСГП, Словашката асоциация на ситопечатарите SZDT и любимите ни Sito Studio.
Кога: 21 – 22 октомври, събота и неделя, 10:00 – 17:00 ч.
Къде: SOHO Sofia, ул. „Искър“ №4
Вход: 50 лв.

ЛЕГО-РОБОТИКА ЗА ДЕЦА 6+ ГОДИНИ

Винаги сме се се възхищавали на роботите, особено пък ако са програмирани от деца. По време на курса хлапетата ще работят по двойки, за да развият своята креативност, ИТ умения и да създадат най-страхотните лего-роботи. Честно да си признаем, нямаме търпение да видим какво ще сътворят и тайно ще се надяваме на епична битка с роботи.
Кога: 21 октомври, събота, 16:00 – 17:30 ч.
Къде: Детски център „Къщата на Мая“, кв. Стрелбище, бл. 91-В
Вход: 80 лв. за 4 занимания, с предварителна регистрация

СЕМИНАР: ОТВЪД КЛИШЕТАТА – ПЕЙЗАЖНА И ТРАВЪЛ ФОТОГРАФИЯ

Ако искаш да разбереш как бързо и лесно да събираш по 1000 лайка на снимките си от морето, това събитие не е за теб. Ако обаче живо се интересуваш от фотография и смяташ, че си готов да се впуснеш в търсене на не непременно перфектни, но истински и вълнуващи кадри, то ветеранът Владимир Донков определено има какво да ти покаже. Оставяме настрана всички клишета, въоръжаваме се с фотоапарати и тръгваме на лов за преживявания!
Кога: 21 – 22 октомври, събота и неделя, от 10:30 – 16:30 ч.
Къде: ШиЗи Импро клуб – читалище „Славянска беседа“, ул. „Г. С. Раковски“ №127, ет. 2
Вход: 120 лв., с предварителна регистрация

Виж кое е новото креативно пространство в града.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *