Става все по-странно

... С още повече мистерия, чудовища и готина музика

0 коментара Сподели:

Хората обичаме да започваме – с новата седмица в понеделник, с новия сезон през есента. Но понякога е по-важно да се концентрираме върху продълженията, които се случват в онези неутрални зони, често невидими за очите и метеорологичните условия.

И сега ми се ще да поговорим именно за тях.

Stranger things 2 стартира на 27 октомври с обещание, че всичко е по-странно. И това е достатъчно – все пак да не забравяме, че живеем в свят и време, в което странното е на почит, а нормалността е демоде.

Но преди всички: SPOILER ALERT – ако не сте гледали първия сезон и все пак ви е интересно, ето трейлъра или прочетете моето review. Предупредени сте!

Последният трейлър се появи преди няколко дни и загатна за още повече мистерия, чудовища и готина музика.

Какво ни предстои в сезон 2?

1. 11 + 1 =?

Първи сезон завърши с унищожаването на чудовището Демогоргон от „Единадесет”, но изненадата дойде в самия край, където се загатна, че Ел е жива и все още се наслаждава на своите любими палачинки.

Действието се развива 1 година по-късно и всички деца са с 1 година по-големи, опитвайки се да забравят какво им се е случило. Актрисата Мили Боби Браун, която прави най-силната си роля досега, е вече с буйна къдрава коса, но с все същия смразяващ поглед.

Как ще се завърне в нашия свят и как ще се развият отношенията с любимия Майк, предстои да разберем.

2. Демогоргон – що е то?!

Дори не мога да открия точен превод, но знаем, че братята Дъфър се вдъхновяват от миналото. Същото се отнася и до главното зло – младежите в Stranger things са фенове на фентъзи ролевата игра „Подземия и дракони “, където деморгогон е зъл демон.

Всичко започва от една лаборатория и става ясно, че нашите герои се завръщат там, търсейки отговори. Най-вероятно границите между два свята ще бъдат все по-размити и някои са застрашени да останат по средата.

Втори сезон се очертава да бъде още по-страшен, като ни разкрие повече за онзи свят, наобратно, чиито врати не могат да бъдат затворени.

3. Уил на фокус

В първия сезон не видяхме много от героя на Ноа Шнап – Уил Байърс, но във втори сезон голяма част от историята ще се върти около него. Сезон 1 завърши с красноречива сцена, която ни показва, че нищо вече не може да бъде както преди.

Всички се опитват да забравят преживяното, но Уил има видения, не знае дали са истина, видения, които заплашват неговия живот. Уил вече не е същото момче и приятел, когото всички познават, и ще разберем дали и как ще успее да се спаси от тъмната страна.

4. Новите герои

Втори сезон ще представи редица нови лица, но аз ще спомена само 2, които се включват в компанията на. Били (Дакре Монтгомъри) и Макс (Сади Синк) са брат и сестра. По-скоро Били е доведен брат и играе лошото момче, докато Макс ще стане част от групичката и може би ще се заформи любовна история с някои от момчетата, кой знае?

5. Голямата картинка

Братята Дъфър вече потвърдиха, че Stranger things ще бъде сериал от 4 сезона и че вече са стартирали работата по трети. Предстои да намерим отговори на още редица въпроси в предстоящия сезон, но се вълнувам повече от новите въпроси, които ще си зададем, защото в крайна сметка големите истории нямат край. Интригуващото в първи сезон беше, че героите не ни изненадват, а напротив – може да им се доверим като на истински приятели. Тогава вълнуваща става не толкова драмата в отношенията между героите, а личното израстване на всеки един поотделно в хода на случващото се.

Става все по-странно, защото може би всичко е толкова нормално…

Казват за продълженията, че рядко са по-добри от пилотния сезон – историята се разводнява, интригата изчезва, драмата е пресилена. И може би в повечето случаи е така – като че ли по-присъщо ни е да започваме и прекратяваме нещо, да поставяме главна буква и точка. Така е по-лесно. Така е по-разбираемо. Но така е за недобрите продължения – когато сюжетът вече не ни харесва, когато вече не се отъждествяваме с емоциите на нашите герои. Ние говорим за другите продължения – за добрите, защото стига веднъж да се получи, заличава всички несполуки досега и всичко се гледа някак в перспектива.

Като на кино. 

И съвсем в реалността обаче, може да се отправим на страхотно пътешествие с приятели. Ето 5 дестинации като за начало.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *