В София ще звучи новият албум на Fun Lovin’ Criminals

0 коментара Сподели:
Fun Lovin' Criminals

Поеми дълбоко въздух, защото Fun Lovin’ Criminals идват в София на 23 май и ще ни представят текстовете за наркотици, престъпност и други особености на града, който никога не спи – Ню Йорк.

Музиката на FLC е наистина криминална. Как иначе се смесват хип-хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул?

Бандата е в свеж състав, с иновативно звучене и пресен албум на име „The Roosevelt Sessions“. Един от основателите на групата – Brian Leiser, по-известен като „Fast“, споделя, че всичко е ново, защото FLC „навлизат в нова глава от живота си“. Fast ще бъде и новият фронтмен, след като Huey Morgan изненадващо напусна бандата през 2021 година.

Припомняме, че Fun Lovin’ Criminals са на сцената от 1993 година. Историята за създаването на групата започва със запознанство между Fast и Huey в нюйоркска дискотека. Още първият албум на FLC – „Come Find Yourself“, стига върхове в музикалните класации. Следват още успехи, след като най-големият им хит „Scooby Snacks“ стига до № 12 в Обединеното кралство и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия.

Разбираемо, FLC се сещат да включат в парчето реплики от култовите филми „Pulp Fiction“ и „Reservoir Dogs“ на Куентин Тарантино.

Fun Lovin’ Criminals направиха 10-годишна пауза с издаването на нов албум. Затова „The Roosevelt Sessions“, който ще чуем на 23 май в Зала 3 на НДК е ясна заявка да очакваме все повече творчество от настоящия състав на бандата – Brian „Fast“ Leiser, Frank Benbini и Naim Cortazzi от Happy Mondays.

Анимационерите ще свирят алтернативен рок за начало на концерта на Fun Lovin’ Criminals. А за край – слушаме музикалната селекция на Красимир Москов от Z-Rock.

Искаш билети? Има, 66 лева са и можеш да ги вземеш от тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *