3 стихосбирки, които спират часовника

Поезия, която да прочетеш бързо, а да ти стане по-леко

0 коментара Сподели:
Reading Book Outdoors

Пролетта е време за лежерни разходки в планината, гората или каквото място те влече.

Ясно е, че времето за четене отстъпва леко пред времето за поглъщане с очи на разцъфващия наоколо живот, затова препоръчваме по-къси жанрове и книги. Обемът обаче не бива да е за сметка на качественото съдържание, затова препоръчваме три стихосбирки, които няма да ти отнемат от пролетното време, но пък ще го наситят с емоция и смисъл.

БРАТОВЧЕДКАТА НА ЗОРБАС

от РЕНЕ КАРАБАШ

умелост • дълбочинност • съвършенство

Рене Карабаш – актриса, поет, писател и драматург – е един от културните ърбан символи на София. Всяка дума, излязла от нейната ръка, е поезия, но тази стихосбирка е връх. Поглед към детството, към настоящето, любовта, съзряването – стихотворенията тук са коктейл от пролет, лято, череши, авторефлексия и музика.

КУРАЖ, СЪРЦЕ

от ЛИЛИЯ ЙОВНОВА

младост • непримиримост • смелост

Нежната лирика на една от най-младите български поетеси е едновременно романтична и философска, мъдра и чиста, дълбока и толкова бистра, че всеки може да погледне в нея и да види себе си. Поезията на Лили Йовнова е отвореното прозорче към света на едно сърце, което умее да обича и прощава, но не и да забравя. Звучи ли ти познато? Може би твоето сърце е същото. Кураж. 

НЕБЕСНИ ТЕЛА

от ДОРОТЕЯ ВАСИЛЕВА

съзвездия • любов • семейство

Може би не сте чували за тази книга, макар да е нова и скъпоценна. Доротея Василева е една от най-добрите и фини български поетеси, но пък за сметка на това винаги е обвита в сянката на мистериозността и избягването на публичност въпреки чудесния си поетичен блог. Това се променя с дебютната ù стихосбирка, която събира стихотворения, писани през последните 10 години.

Ако си преполовил книгата вкъщи, ето препоръки за следващо четене: 24 български книги, които бихме препоръчали на Кирил и Методий.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *