Събития за седмицата: 24-30 април

Една седмица, толкова много възможности...

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата (3)

При всяко лутане из събитията, които календарът на София ни предлага, се чувстваме като следотърсачи на мисия. Едно от любимите ни занимания е – не само защото селекцията отразява това, което сме ние, но и защото възможността да намерим съкровище е огромна. Тази седмица искаме да изпратим април подобаващо. И това може да стане с твоя помощ. Най-специалното събитие в тази селекция е в сряда, а ти чети надолу, за да видиш какво ще откриеш за себе си.

Огледала и прозорци: избрани фотографии от колекцията на Рафаело Казаков
Галерия Синтезис

Колекционирането е естествено продължение на работата на Рафаело Казаков като фотограф, на живота му между София и Ню Йорк. Неслучайно това, което ще можем да видим на стените на Галерия Ситезис съчетава популярни кадри от историята на фотографията с непознати, но близки до сърцето на съставителя имена, творби на негови приятели и фотографии, свързани със семейството му. Началото на колекцията е поставено преди повече от трийсет години, но това е първото ѝ показване пред публика. Изложбата включва фотографии както на световноизвестни автори като Едуард Уестън, Робърт Франк, Елиът Ъруит, Ралф Гибсън, Антанас Суткус, така и на значими български фотографи, между които Гаро Кешишян, Йордан Йорданов – Юри и Станка Цонкова – Уша.

InGlobo Speed Quiz Vol.4
25 април, The Steps

На 25-ти април тази година се задава едно от любимите ни събития в небосвода от случки през април. InGlobo Speed Quiz кани всички любопитни умове в The Steps за четвъртото издание на най-големия куиз у нас. Любимото ни списание търси участниците, които да премерят знания заедно, да се забавляват и да спечелят приключенски награди. В това издание на InGlobo Speed Quiz отново въпросите са разделени в 5 категории – истории и личности, пътешествия, наука, технологии и изкуство. За всяка категория участниците ще имат по 20 въпроса за 3 минути или общо 15 минути за да отговорят на 100 въпроса.

After Work Social Club: Sci-Fi Journey
26 април, Спутник / Sputnik

Дойде моментът, в който слагаме старт на новия сезон на следработните ни събития. After Work Social Club се завръща за пътешествие из възможностите на нашия свят със Sci Fi Journey. Бъдещето, научните и технологичните постижения ни вкарват в една паралелна вселена и свят, който няма нищо общо с това, което познаваме. Обликът на събитието е вдъхновен от ретро sci-fi филмите от 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век, за да “ обърка “ представите ни за минало, настояще и бъдеще. Всички те се сливат в едно в космическата концепция. Декорацията кореспондира перфектно с локацията на събитието – коктейл бар „СПУТНИК“. Отпиваме жадно от Apollo, Curiosity и Voyager. Специално създадени за събитието, космическите рецепти са посветени на станции и кораби, и ни изстрелват в друго измерение! Неразривна част от After Work Social Club е музиката, а това издание ни посреща с DJ Julieta Intergalactica зад пулта.

Sofia Underground ?0?3 – Ascension | 提升 | Възнесение
26 април, Общински културен институт Дом на културата Красно село

Sofia Underground Performance Art Festival стартира през 1997 г. като поредица от пърформанси, развиващи се в дълъг хепънинг. С времето Sofia Underground се превърна във форум, събитие, което показва и дебатира съвременното изкуство във взаимодействие с независимата сцена. Среща, на която изгряващи, утвърдени, местни и международни артисти могат да експериментират, създават, обменят и да си сътрудничат спонтанно в движение. Пространствено-времеви континуум със собствена уникална енергия и атмосфера. Форма на aртистичен активизъм, на трезво поставяне под въпрос на действителността със средствата на изкуството.

CreativeMornings с Мартина Апостолова
27 април, Kitchen59

Представяме ти и едно по-различно събитие, каквото не сме посещавали досега, но този път със сигурност няма да изпуснем. Става въпрос за интересна концепция, с която ни посрещат в четвъртък сутрин от Kitchen59. В компанията на Мартина Апостолова – артист в постоянно движение – ще можем да поговорим за баланса между движение и покой, за театъра, киното и танца. Събитието е със свободен вход и всеки е добре дошъл! Единствено е необходимо да се регистрираш предварително, тъй като местата са ограничени. Това можеш да направиш на този линк.

За любопитни истории: Как #travelaesthetics разваля туризма за всички

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *