Развенчаваме пет бюти мита за грижа за кожата

Дали грижата за кожата е само за жените, кога се носи слънцезащита и всички продукти за почистване ли са еднакви

0 коментара Сподели:
TOP 5 babe

Винаги ни е идвало отвътре да сме контра на твърденията, които подвеждат дори и най-информираните, компетентните и тези, които по цял ден четат форуми. През изминалата година стартирахме рубриката ТОП 5, в която си говорим за нещата, които ни интересуват, като ги строяваме в кратка, но полезна класация.

Втори епизод на ТОП 5 посвещаваме на грижата за нас самите, тъй като self-care тематиката е точно това, с което искаме да свързваме пролетта.

Този път класацията ни представя 5 популярни твърдения за грижата за кожата, които според нашето скромно мнение са абсолютни митове. Наши верни спътници в мисията са Laboratorios Babe, чиито мицеларни продукти са абсолютен must, а и ни помогнаха успешно да докажем тезата си, като развенчаем популярните подвеждащи схващания.

Отбелязваме, че най-важно е да се информираш, преди да правиш каквото и да е с кожата си, и да се грижиш за нея спрямо нейните индивидуални нужди.

TOP 5 babe

Защото не всичко, което лети, се яде. Нали?

МИТ №1: В облачни дни не е необходимо да се нанася слънцезащита на лицето.
Слънцезащита се носи по всяко време на годината. Когато вали или времето е кофти, може и да се заблудиш, че слънцето не вреди, но това далеч не е така. Всички сме наясно, че през облаци също се почернява и изгаря. Трябва да се внимава с UV лъчите, защото могат да причинят различни щети върху кожата и особено върху тази на лицето. Зиме, лете, дъжд, вятър, няма значение. Мажем смело!

МИТ №2: Грижата за кожата е само за жените.

Мъже, все още ще си бъдете мъже, ако сте с хидратирана и почистена кожа, няма страшно! Независимо че жените са тези, които се суетят около това как изглеждат, грижата за кожата е еднакво важна и за двата пола. Да, можете да използвате и повече от един сапун за цялото тяло!

За останалите три, гледай видеото тук:

За финал апелираме само за едно – опитай се да запомниш трите фундаментални стъпки – почистване, хидратация, слънцезащита. Важат за всеки пол, състояние и нужди! Не е необходимо да използваш хиляди различни продукти. Вземи само тези, които отговарят на твоите нужди.

Ако този тип видео ти харесва, дай един лайк или остави коментар с идея, кои да бъдат следващите пет!

Тук е предишният TOP 5, в който разбулихме митовете за CBD маслата

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *