Editors’ Choice: поезия за пролетта, бранд, който превръща всичко в злато и още 4 велики неща

Шест неща, които обикнахме през април

0 коментара Сподели:

Посяваме семенцето на пролетта, а от рохкавата почва пониква вдъхновение.

На следващите редове те очакват шест съкровено любими неща, с които можеш да надникнеш в нашето разбиране за април. Носещ аромата на цъфнали джанки до булеварда, напичащ ярко по пладне и обещаващ свободата, пробуждаща се от дълбок сън.

Книгата: Отсъствия

Николай Владимиров е от онези поети, които ни напомнят, че сърцата ни могат да се съживят само с любов и не могат да умрат без нея. Подарява ни 120 страници „Отсъствия“ с меки корици. Стихосбирката е палитра от всички нюанси на любовта. „Ако обичаше, както убиваш, любовта ни щеше да е вечна като смъртта.“ И това е то пътят на душата – от най-дълбоките кътчета на човека до нас.

Профилът: The Artidote

Продължаваме да танцуваме по струните на сърцето ти с един профил в Instagram. Създаден от Jova Ferreyra, @theartidote е пространство за израстване, споделяне, изкуство. По пътя от страница в социалната мрежа до движение за развитие, испанецът покорява милиони сърца. Думите му действат като дълго чакана прегръдка. Разгледай, абонирай се за бюлетин, посети някой от уъркшопите му. Няма да съжаляваш.

Мястото: Restaurant of Mistaken Orders

Цялото ни списание е обагрено от заведения, но този ресторант се отличава кардинално от всички тях. Първо, намира се в Токио. Второ, служителите са необикновени, прекрасни хора с деменция. Името идва от създателите, начело с Yukio Wada. В огромен процент от случаите получавате нещо различно от онова, което сте си поръчали. Рейтингът им обаче е 99%, което ни говори, че въпреки обърканата поръчка, можем да бъдем доволни от храната.

Графитът: Morning is Broken

Banksy отново избухна с творба със социална тежест. Градчето Кент осъмна с Morning is Broken, илюстрираща дете, „отварящо“ металните завеси на стаята си в компанията на домашен любимец. Сградата е била маркирана за разрушаване, а артистът – наясно с този план. Детето е посрещнато от булдозер, огрян от сутрешното слънце, а темата за неглижирането на малките се раздробява до пълното ѝ погубване.

Трейлърът: Asteroid City

Трейлърът към новия филм на очарователния странник Уес Анерсън блести ярко в очите ни като априлското слъце. Списъкът на актьорския състав този път е безкраен и тук определено няма да ни стигне мястото да изброим. Asteroid City ще кацне първо в Кан, а в края на юли го очакваме и по нашите ширини. Нямаме търпение да се пренесем в фиктивното градче в американската пустиня през 50-те години.

Брандът: Fragment Design

Концепцията на Fragment Design е доста интересна. Брандът прави само колаборации, и то с имена като Bulgari, Rolex, Louis Vuitton, Moncler, Nike, Leica, Polaroid, Maserati, Beats… Основателят им Hiroshi Fujiwara е наречен кръстникът на streetwear-a, а статусът му в модния бранш прави марката една от най-престижните за колаборация. Като в мита за цар Мидас, така и тук всичко се превръща в злато.

За още любопитни истории: Как #travelaesthetics разваля туризма за всички

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *