5 събития, които едва ще дочакаме

Практичната ни седмична селекция предлага:

0 коментара Сподели:

Може да нямаме огромен календар, на който с цветни листчета да си отбелязваме събития, но това не значи, че телефоните ни не преливат от тях. Ето пет ивента, които отдавна сме си набелязали.

ДЖАЗ В СРЯДА

От доста време сме хвърлили око на лежерните джаз вечери в Чайната. Да се настаним удобно с чаша вино в ръка и да си вземем глътка въздух в средата на работната седмица звучи като идилия. Не забравяй да прибавиш и нещо вкусно за хапване, а ако успееш да споделиш всичко това с приятна компания, вечерта ще бъде повече от сполучлива!
Кога: 25 октомври, сряда, 20:00 ч.
Къде: „Чай във фабриката“, ул. „Георги Бенковски“ №11
Вход: свободен

VOX NIHILI: КРИТИКА НА ЧИСТИЯ СВРЪХРАЗУМ

Поглед към неизвестното ще хвърлим с Константин Василев, Стоян Ставру, Любомир Бабуров и Петко Желязов. Темата са всички въпросителни около развитието на изкуствения интелект: какво се случва в ера на автоматизация, кой ще носи отговорност за работата на ИИ и къде остава границата между него и нас? Имаме още хиляди въпроси, но ако искаме да получим отговор, ще трябва да изчакаме до петък и да ги зададем на място.
Кога: 27 октомври, петък, 20:00 ч.
Къде: Club Terminal 1, ул. „Ангел Кънчев“ №1
Вход: свободен

DUNIOZA KOLEKTIV – LIVE IN BULGARIA

С нетърпение очакваме концерта на симпатягите от Босна и Херцеговина и загряваме отсега. Освен небезизвестните парчета като No Escape (from Balkan), U.S.A. и Free (The Pirate Bay Song) ще чуеш и съвсем нови изпълнения. Комбинацията между рок, ска, дъб и реге е повече от перфектна, затова изобщо не се двоуми, ами взимай билети, преди да са свършили!
Кога: 27 октомври, петък, 20:00 ч.
Къде: Арена Армеец, бул. “Асен Йорданов“ №1
Вход: 30 – 40 лв.

BASICS MARKET VOL.6

Дойде и любимият ни сезон, в който market-ите се завръщат с пълна сила! Тази седмица ще отметнем основните неща – да се снабдим с топли секънд хенд пуловери, жилетки и вълнени палта за зимата. А за да ни бъде съвсем уютно с новите придобивки, ще грабнем и някой брой на Vogue, DAZED или New Yorker. Не ни остава друго, освен да си сипем чаша топъл чай и да изключим телефоните за няколко часа.
Кога: 28 – 29 октомври, събота и неделя, 11:00 ч.
Къде: Gallery 2.0, ул. „Шести септември“ №26
Вход: свободен

ФОРУМ ДЪЛГОЛЕТИЕ

Д-р Лесли Мартин, авторът на най-мащабното изследване за дълголетието, правено някога, е сред лекторите на тазгодишния форум. Луиз Уинтър пък ще ни разкаже за погребалната си агенция Poetic Endings и защо понякога имаме нужда да се сбогуваме с любимите си хора по по-нестандартен начин. Очакват те още изследователи, спортисти и генетици, които ще открехнат вратата към твоето дълголетие и ще ти дадат полезни съвети как да живееш на макс.
Кога: 29 октомври, неделя, 13:00 ч.
Къде: City Mark Art Center, бул. „Янко Сакъзов“ №30
Вход: 20 – 30 лв.

А, ако ти се гледа нещо хубаво, в следващите три дни Дом на киното ще те зарадва с много японско кино и няколко премиери.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *