Мартен Роберто – когато музиката е мисия!

На хоризонта като по ноти влиза Go Backstage Епизод 4, в който ти представяме Мартен Роберто и нейно величество МУЗИКАТА

0 коментара Сподели:

Щастливи сме, че точно преди празничните дни на личния ни пролетен хоризонт стана светло, смислено и приятно, защото

вече можеш да гледаш Епизод 4 на една от любимите ни рубрики Go Backstage.

В нея те водим на свещеното място за всеки артист – зад кулисите. Веднъж месечно с тихи стъпки влизаме там, където се създава изкуството, преди да застане пред очите на негово величество зрителя. Записване на албуми, репетиции на банди и музиканти, подготовка на концерти, изграждане на театрални представления, спектакли и пиеси, монтаж на филми, моделиране на арт проекти и какво ли още не са само част от процесите, на които те правим свидетел, защото, както са казали древните – от значение не е целта, а единствено пътят до нея. Настрой сетивата си за вдъхновение и посрещни новия епизод,  в който ти показваме backstage моменти от мултимедийния проект на Радио София и DJ Мартен Роберто – Musicology Live.

Musicology Live стартира преди около година и половина, за да се утвърди като проводник на модерната, световна и българска музика. Проектът ни радва и с най-качествената селекция от поп, соул, рок, фънк и R&B музика в бутикови акустични концерти от култовото Първо студио на БНР. Специално за Go guide, Радио София и Мартен Роберто отвориха вратите на Musicology Live, за да разкажат за това начинание, което Мартен нарича кауза и да ни направят свидетели на подготовката на поредния епизод. Атмосферата, която усетихме когато прекрачихме прага на Българското национално радио беше атмосфера на истински креативен процес.

Огромен екип, красива сграда, място, пропито с история и много ентусиазирани сърца, който правят всичко възможно, за да въздигнат на пиедестал нейно величество музиката. Както самият Мартен казва – „Легендарното Първо студио на БНР, в което се записват и случват акустичните концерти на български артисти, които организира и показва Musicology Live е мека на изкуството.

Това е студио, пропито с история, в което са записвани произведения, взимали Грами“.

На сцената на проекта до момента за неговите 16 епизода са се качвали едни от най-впечатляващите български артисти от различни жанрове, които доказват, че в България се твори музика на световно ниво.  Целта на Мартен и целия екип на Радио София е да показва, подкрепя, популяризира и развива тази наистина стойностна музикална сцена, която притежаваме. В епизода ще чуеш защо Мартен е искал да стане радиоводещ и колко е важно всъщност да възприемаме работата си като мисия. В кадрите разбира се ще се промъкнат и някои от любимите ни музикални лица, а вайбът ще е достоен за истинска меломанска наслада. Пускай смело и нека да влезе музиката и пролетта!

За още от същото – виж Семейните ценности на новата музика от Trombbobby, C-MO и Единствените им приятели

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *