Приготви се за лятна обиколка из най-сладките европейски градчета

Една история за тайните, скрити в кулинарните дълбини на Европа

0 коментара Сподели:

снимки: © 2023 Disney and its related entities. All rights reserved.

Сладкарството има богата ароматна история, датираща от векове.

Произходът на тази така сладка професия може да бъде проследен във времето до средновековна Европа, където сладките изкушения често са били сервирани на банкети и пиршества.

Въпреки това, едва през 17-ти век сладкарството започва да процъфтява във Франция, особено в Париж.

Една от най-известните сладкарници в Париж е Ladurée, която е основана през 1862 г. На това приказно място се покланяме ниско заради създаването на макарона – онази декадентска сладка бисквитка с бадемова черупка, която се е превърнала в синоним на френската сладкарница.

В Италия класическото тирамису и канолите са любими десерти. Германия е известна със своя щолен – хляб с пълнеж от плодове и ядки. А в Австрия тортата сахер, със воята богата шоколадова глазура, е задължителна за всеки любител на сладкиши.

Историята на сладкарството в Европа е доказателство за креативността и уменията на сладкарите през вековете. Независимо дали си във Франция, Италия, Германия или Австрия, винаги има нещо вкусно, което чака да бъде открито.

Тази година пролетта и 24Kitchen ни носят свежи емоции, вълнуващи кулинарни приключения и полезни съвети още от първата седмица на април. Заедно с изкусният кулинар и сладкар Рудолф ван Веен се отправяме на телевизионно пътешествие до изкусителни дестинации.

Ще се насладим на красиви кътчета из Европа, които крият сладки изненади.

Поредицата „Лятната обиколка на Рудолф“ ни отвежда на приключение из няколко „сладки“ европейски града. С предаването посещаваме места, на които опитва най-известните деликатеси и търси историята и тайните, които се крият зад тях.

Рудолф навлиза в кулинарните дълбини и се вдъхновява от редица сладки и солени класики от Европа – от световноизвестната торта Sachertorte от Виена до вкусната Pasteis de Nata от Лисабон. С голяма доза вдъхновение, той се завръща в своята пекарна и приготвя вкусна рецепта, в която вплита преживяванията си, а ние си мечтаем за всички тези места и десерти, които да подсладят живота ни.

Началото поставяме на 3 април от 17 часа по 24Kitchen, а с какви рецепти ще приключим сезона можем само да гадаем.

Едно е сигурно – ароматът, носещ се от кухнята, ще бъде магичен!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *