Виолета Мачева – Райколеску за бързото адаптиране и креативността

Тя е oсновател и предприемач, майка, и вдъхновителка. Виж повече

0 коментара Сподели:
Виолета Мачева

Виолета е предприемач, експерт печат, маркетинг и реклама, щастливо омъжена, майка на две прекрасни момичета. Печатницата, която основава, се превръща в пионер в брандинга на рекламни позиции в молове и е една от първите печатници, започнали да печатат мрежи за сгради, които се поставят при ремонт. Вярва, че единственото сигурно нещо в света е промяната, и винаги се адаптира бързо, измисляйки иновативен продукт или услуга. Така заедно с екипа си измислят прозрачната преграда за такси, която разделя шофьора от пасажерите и която продава в над 40 000 броя в цял свят.

Представи се на читателите на Go Guide с пет думи, които описват петте елемента на твоята същност.

Креативност, отговорност, упоритост, предприемчивост, грижовност.

Кога разбра, че предприемачеството и иновациите са твоето поле за изява?

Още от съвсем малка знам, че ще бъда предприемач. През 90-те години с баща ми продавахме игли и сухи парфюми на първата спирка на трамвай номер 5 в София. По това време му помагах и да продаваме знамена, балони, значки и стикери на митингите, които се организираха след падането на Тодор Живков от власт. Нося духа на предприемачеството от баща ми. Живея от 20 години и с мъж предприемач, което също е много стимулиращо. Моят съпруг Румен също мисли outside the box.

Кои са трите безценни съвета, които би дала на двете си дъщери?

Моите момичета Рая и Руми са вече почти на 15 и 5 години и все още имат много различни интереси, но и с двете обичам да прекарвам качествено време. Бих ги посъветвала:

да следват мечтите си и да ги превръщат в конкретни цели;

да изберат стойностни мъже, с които да прекарат живота си, и да създадат хармонично семейство; да бъдат истински, автентични, добри хора, които да оставят достойна следа в света с делата си, за да може хората да не ги питат „ти коя си?“, а да им казват „благодаря, че беше тук“.

Освен предприемач ти си експерт печат, маркетинг и реклама. Ако трябва да отправиш универсално послание към всички жени и да брандираш целия град, какво ще е то?

Бих брандирала не само моя град, а и целия свят с едно единствено универсално послание към дамите:

„Да намериш себе си е невъзможно, себе си можеш само да създадеш“.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *