Пламена Кичукова: за мотивацията и постигането на целите

Тя е Team Lead / Senior Software Engineer

0 коментара Сподели:
Пламена Кичукова

Пламена започва кариерния си път в EPAM България като Senior Software Engineer, а отскоро е в ролята и на Team Lead. Плами вярва, че значително по-лесно се справяш с  предизвикателствата и отговорностите, когато допускаш хората близо до себе си и подхождаш честно, докато ги водиш по пътя към успеха.

Професията й носи удовлетвореност, а потребността от резултатност е нейна пътеводна светлина.

В свободното си време Плами е приключенска душа, която обича да плува, да опознава света и да го споделя с любимите си хора.

Как избра тази професия и какво ти даде тя?

Както всяко дете, и моите мечти преминаха през различни професии, като адвокат, ветеринарен лекар, еколог, докато стигна до моето призвание, а именно сферата на информационните технологии. Още на 14 години създадох първия си сайт. Много често, когато гледах криминални американски филми се впечатлявах от IT специалисти, които достъпват и извличат секретни данни, пишейки команди в конзолата. Представях си се на тяхно място и мечтаех един ден да бъда като тях.

Кое е най-голямото предизвикателство при ръководенето на голям екип?

Разликата от това човек да е отговорен само за технически задачи и това да заема позиция, в която да ръководи екип от хора, е че те не са машини. Това е ключово. Ежедневната комуникация, организацията на работа, мотивацията на екипа, както и постигането на крайната цел и доставянето на продукта на време, са само малка част от отговорностите на позицията Team Lead. Работя в компания, която ми дава възможност да се развивам кариерно, затова с работата си се стремя да давам повече от себе си на хората около мен, да ги обогатявам и да им помагам да израстват.

Какъв е твоят начин за постигане на баланс между работа и личен живот?

EPAM е компания, която предразполага към това, като много често организира събития, състезания, турнири и летни лагери, в които можем заедно с колеги и приятели да се забавляваме. Извън това, аз съм доста социален човек и обичам да прекарвам всяка свободна минута с любимите хора, както и обожавам да пътувам, опознавайки нови култури и места. 

Коя е твоята суперсила?

Като моя суперсила определям най-вече положителното си мислене, умението да запазвам самообладание в трудни ситуации, както отговорността и отдадеността ми към това, с което се занимавам.

Тези качества ми помагат и в ежедневната ми работа при ръководенето на екип, разпределянето на задачите и справянето с различни предизикателства, както в личния, така и в професионалния ми живот.

Повече за Пламена и работата ѝ в EPAM можете да научите тук.

А ако искате и вие да станете част от креативния екип на EPAM България, можете да разгледате отворените позиции и да кандидатствате тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *