3 филма, изминали пътя от малкия екран до големите награди

0 коментара Сподели:

Ако и ти си като нас и с нетърпение очакваш да надникнеш в Dolby Theater и със затаен дъх да се ослушваш за заветните думи „И победителят е…“, то значи те е обхванала дежурната оскарска треска, предшестваща церемонията на 12 март. Насреща сме, за да те подготвим за някои от претендентите, които са подранили по стрийминг платформите и те чакат да натиснеш Play. На кой от тези филми би връчил Оскар за най-добър филм?

ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT

Филмът на Едуард Бергер вече обра Глобусите и БАФТ-ите, а сега се бори и за култовата златна статуетка. Това не е случайно – сърцераздирателната военна драма може да се похвали с отлична режисура, изключителен дизайн на продукцията, отмерено темпо и чувство за съспенс, музиката удря в целта, а младият Феликс Камерер ни шашка в главната роля. Филмът рисува абсурдите на Първата световна война, но е все така актуален днес.

ELVIS

Нямаме съмнение, че Баз Лурман е добър в областта на музикалните филми, а поверявайки ролята на Елвис на безкрайно отдадения Остин Бътлър, съживява легендата от плът и кръв. Извървяваме житейския път на Краля на рока и отдаваме чест на огромния талант, дал начален тласък на цял жанр. Бътлър не излиза от роля дори и за секунда през целия снимачен процес и неслучайно се нарежда в челните редици и за най-добра мъжка роля.

TOP GUN: MAVERICK

Затегни колана, защото е време да се изстреляш в облаците с продължението на класиката Top Gun, ситуиранo 30 години след оригинала. Още по-вълнуващо е, че зад волана е самият Том Круз – за актьора управлението на изтреби- тел се оказва мисия напълно възможна и той сам изпълнява каскадите си. Филмът е зрелище като за голям екран, затова надуй колоните и нагласи домашното кино за възможно най-пълноценно преживяване.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *