Спорт за другите: присъедини се към супер инициатива на 31 март

Заседналият начин на живот тормози все повече съвременния човек, а ние ти разказваме за инициатива, която се опитва да ни раздвижи

0 коментара Сподели:

Ежедневието ни е обзето от една, две, три, осем, шестнадесет задачи и понякога 24 часа просто не стигат за всичко,

което искаме да постигнем от първия звън на алармата до настройването ѝ за следващия ден в късните часове на вечерта. Това често води до пренебрегване на аспекти от здравословния начин на живот като повече движение, добра храна и баланс между работа и грижа за нас самите. Защо да губим време в ходене пеша, като можем да се качим в колата? Кога да стигнем до фитнеса, като у дома ни чакат пералня, празна трапеза и чаша вино за финал на деня?

Ако ти трябва някакъв стимул да промениш тази нагласа, дошъл си на правилното място – чети надолу!

Проучванията постоянно показват, че воденето на заседнал начин на живот може да допринесе за: затлъстяване, диабет тип 2, някои видове рак, сърдечносъдови заболявания и ранна смърт. Ние обаче вярваме, че лесно може да те запалим за по-активен живот, и затова с радост ти съобщаваме за инициативата на нашите приятели MultiSport – Деня на маратонката, който ще се проведе на 31 март.

Денят на маратонката е социалноотговорна кампания на MultiSport, която се бори със заседналия начин на живот на хората в България от 2019 година насам. С нея те искат да мотивират все повече хора да се замислят и да разчупят ежедневието чрез спорта и да поемат пътя към един по-активен и здравословен живот. Освен цялата им готина идея тази година ще трансформират спорта в добрина и ще дарят по 1 лв. за всеки един от нас, който спортува с карта MultiSport на 31 март 2022 г. Ние пък ти разказваме как може да участваш в това готино дело.

Тази годината кампанията е под наслов „Спортувай за другите“ и хиляди хора ще го направим с теб.

С част събраните средства MultiSport ще подкрепи SOS Детски селища както в изграждането на SOS приключенски парк в с. Дрен, така и в закупуването на спортни екипи и обувки за младежи от SOS семейни домове. Втората организация, която ще подкрепят, e фондация „Сийдър“. Планът е да помогнат за организирането на летен лагер с каяци на язовир Студен кладенец за деца, лишени от родителска грижа. Ще подсигурят и специалисти за спортни активности по време на морски лагер за младежите с увреждания от Кюстендил.

Пролетта изисква движение и благодарение на инициативата на MultiSport си напомняме това. Ето защо сега е точният момент да предвидиш твоя лична програма, съобразена с индивидуалните ти нужди, и да започнеш да се движиш повече. Възползвай се от силата на твоите маратонки и спортувай с твоята MultiSport карта не само в деня на инициативата.

За доброто трябва да се говори и то трябва да се предава нататък, ние вярваме в това и затова те съветваме да станеш посланик на Деня на маратонката.

Разкажи за инициативата в офиса, сподели в социалните мрежи, заведи приятелче с MultiSport в залата на 31 март, защото чрез твоята спортна активност ще подпомогнеш деца и младежи в риск. Колкото повече хора спортуват… толкова повече хора спортуват, което само по себе си е една от целите на кампанията – да насърчи работещите хора да водят здравословен начин на живот.

Когато се грижим за нас и за другите, винаги щастието е двойно. Включвай се смело и научи повече тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *