Мария Паунова: непоправимият оптимист в екипа

Тя е мениджър счетоводство в Cargotec

0 коментара Сподели:
Мария Паунова

Мария е финансист по образование и призвание, невероятен професионалист в сферата си, майка на две деца и както определя себе си – непоправим оптимист. От пет години е в екипа на Cargotec и се гордее, че темата за човешките права е неразделна част от фирмената им култура. Харесва ѝ, че е заобиколена от мотивирани млади хора. Вярва, че ученето никога не спира, а в компанията всеки ден е възможност да научи по нещо ново. Свободното си време обича да прекарва със семейството и любимите хора, да пътува, да се зарежда със свежи сили, да чете. Представяме ти Мария.

Коя е Мария, отвъд позицията си „Мениджър счетоводство“?

Обикновено момиче. Непоправим оптимист.

Вече пет години си в екипа на Cargotec. Какво ти даде работата тук?

Работата в такава страхотна, позитивна и подкрепяща работна среда ме мотивира всеки ден, а екипът е основна причина за удовлетворение и вдъхновение. Мащабът на компания като Cargotec открива много нови хоризонти, които ме обогатяват. Тук балансът между работа и личен живот е нещо реално. Ние сме финландска компания и е в корпоративната ни култура да имаме открита комуникация със служителите, да искаме обратна връзка от тях, да ценим личното им време.

Кои са най-ефективните стратегии в Cargotec, с които се насърчава равенството между половете в работна среда?

Тук темата за човешките права е изключително важна и е неразделна част от стратегията за развитие на компанията. Равенството между половете е ключов елемент. От 10 човека в лидерския екип, седем са жени – факт, който говори сам за себе си. Устойчивото развитие като част от многообразието и социалното включване, е област, в която Cargotec на глобално ниво влага изключително много усилия.

Като работодател не дискриминираме по никакъв признак и приемаме за дълг да даваме добър пример с действията си.

Какъв съвет би дала на други жени, които се стремят към кариерно израстване в области, доминирани от мъже?

Да са взискателни към себе си, но и да имат повече вяра в собствените си сили. Да са любопитни, да се стремят да бъдат все по-добри професионалисти, да търсят решения на проблемите. Останалото идва като резултат от всичко изброено.

Go Guide събира образа на перфектната жена с екслузивно събитие на 22 март

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *