Slowboy е напомнянето, от което имаш нужда

hug or handshake ти казват да не ти пука и да се движиш в своя ритъм

0 коментара Сподели:
hug or handshake

снимка: Михаил Мишев

Синтове, които се завъртат в слушалките ми и сякаш образуват магнитно поле, което ме предпазва от външния свят.

Отблясъци от настроения и спомени. И това само докато цифричките в плеъра стигнат до 0:08. После идва гласът…

Музиката е изкуство, което не иска нищо от мен. Тя ми дава – танцувайки по тънките струни на душата ми, тя ми подава ръка още с първите си акорди. Няма нужда да крия пристрастието си към hug or handshake – харесвам ги още от първия им сингъл Molten Dreams. Петър Трифонов (китара) и Антон Георгиев (вокал) стъпиха уверено на музикалната сцена през 2020 и завъртяха всички в своя ураган от емоции. Те са онези момчета, които сложиха жълт дъждобран върху мен в онзи момент, който всички помним добре – пандемията. Радвам се на низа от решения в живота на двамата, които ги водят до това да се запознаят, напаснат музикално и да ни подарят това, което се случва в съзнанието им.

снимки: Ксения Маргарет

Двамата са колеги в Американския университет, но така и не се запознават там. Всичко става години по-късно, низ от случайности и естествено музикално напасване. Всъщност често така се получават и най-хубавите неща. Дълго складираните идеи на вокалиста Тони най-накрая могат да излязат от торбата, след като разбира, че с Пепи имат идентичен музикален вкус. В общия им проект няма място за раздвоение въпреки името. Двамата сгъстяват музикалното си партньорство след един зимен ден, в който си говорят за любовта към музиката, и тогава разбират, че са една вълна.

Когато излезe Once Upon A Pink Sedan си казах, че музикален метеор се е разбил някъде по нашите географски ширини, а от парчетата му ще успея да сглобя себе си.

Днес, след като излезе SLOWBOY, заставам твърдо зад думите си.  Автор на текста на SLOWBOY е Антон, музиката е на Петър и Антон, а за аранжимента, записа и смесването момчетата отново работят в добре смазаната колаборация с музикалния си продуцент Симеон Лозанов – Monyx.

Песента е добре позната на феновете, които са ги слушали на живо, а аз или съм я проспала, или съм чакала на някой бар далеч от колоните, защото, когато синтезаторите в първите секунди прозвучаха в ушите ми, бях сигурна, че чувам нещо съвсем ново. SLOWBOY обаче е навъртяла доста сериозен километраж в колективното съзнание на слушателите на hug or handshake, защото присъства в сетлиста на бандата от края на 2021. Като първи релийз след дебютния им албум парчето има доста по-мелодично звучене, а зарядът е истински наелектризиращ.

снимка: Ксения Маргарет

Режисьор и оператор на видеото е Никола Атанасов, а Антон и Петър споделят, че работата с него е флуидна. Негово дело са първите два видеоклипа на hug or handshake – Molten Dreams и Blaze of Sorry. Лентата е стилна и позитивна, а историята в нея разказва за две момчета, на които им се иска да могат да танцуват, опитват се да намерят вътрешния си SLOWBOY и да не им пука много как изглеждат, въпреки че реално им пука.

Визуалното произведение ни кара да мечтаем за залези от захарен памук, за блестящите отблясъци на слънцето върху нас, за свободата да тануваме в ритъма на своя живот.

3 минути и 13 секунди чисто удоволствие.

Така най-кратко мога да определя този им проект. Иначе, ако някой ме остави, мога да пиша до безкрай за тях. Музиката обаче казва достатъчно, затова не губете повече време. Слушалките. Линкът. Бутонът PLAY и чао, свят. Поне за 3 минути и 13 секунди.

Go Guide събира образа на перфектната жена с екслузивно събитие на 22 март

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *