City Walk: артерията на града, ул. Раковски

0 коментара Сподели:
КЕВА

Tя е гръбначният стълб в центъра на София, който поддържа торса на града върху прешлените си. Извива снага от Владайската река чааак до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и редува

сгради – архитектурни съкровища, ресторанти, средища на културата, магазини и кафенета.

Можеш да намериш всичко на „Раковски“! Спускаме се по близо 3-километровата улица и ти даваме идеи за по-интересните места, на които да се отбиеш следващия път, когато дългата улица попадне в личната ти софийска карта.

Bar Me

Сърцето на София е приютило тази пълна с лед и страст чаша, от която жадно сме отпивали на големи глътки и сме имали безброй паметни градски приключения. Всяко питие смайва сетивата, а и няма как да е иначе – тук коктейлите са забъркани от професионалисти с много опит и отношение към цялата култура. Съветваме те да отидеш още този уикенд, за да опиташ някоя от авторските им интерпретации, с които да наместиш всички свои частички и да се увериш в думите ни от първо небце!

бул. „Цар Освободител“ 9
088 887 9403

Caldo

Светът на уискито е вълнуващ, необятен и изпълнен с вкусове, аромати и история. В уютната обстановка на Caldo знаем, че ще открием над 400 вида от питието от над 15 държави. За истинските ценител тук се провеждат и предварително организирани и персонални дегустации с от двама до 40 желаещи. В петъчните и съботните вечери прекарването е под ритъма на готина музика, а често има и спортни събития, които да проследиш на място. Разбира се, с питие в ръка!

бул. „Г. С. Раковски“ 125
088 255 8000

Drop In

Колкото и да обичаме града, понякога имаме нужда просто да избягаме в планината, а за целта е нужна подходящата екипировка. Следващата ни спирка е Drop in, а тук има всичко, независимо дали си привърженик на зимни или летни активности. Наличен е целият необходим арсенал за сноуборд, скейтборд, сърф или просто за поредното ти приключение. От неопрен до сноуборд автомати, протектори, каски, куфари и раници – всичко за твоя активен лайфстайл както в града, така и сред природата!

ул. „Г. С. Раковски“ 166А
02 444 4805

Fresh Pasta To Go

Понякога са нужни точно три минути, за да оправиш деня си. Спираме във Fresh Pasta to go, където точно толкова им стигат, за да приготвят прясната си паста. Произвеждат я сами с автентични продукти, а за сосовете използват традиционни италиански рецепти. Вариантите са много – има разнообразни вегански и вегетариански предложения, а ако след пастата имаш нуждаот още нещо, подслади деня си с хрупкавата сицилианска канола, която предлагат. Комбинирай с охладено вино или просеко и си продължи по пътя сит и доволен.

ул. „Г. С. Раковски“ 191
089 999 0330

Memento

Това е абсолютният all-day спот, в който си прекарваме еднакво добре както сутрин, така и вечер. В Memento Раковски се чувстваме като у дома и винаги в сигурни ръце. Всяка чаша капучино е съвършено приключение в ароматния свят на кафето, а перфектните коктейли вечер и всички събития разнообразяват градските ни нощи и ги правят много по-вълнуващи. Без значение дали сме тук за чаша ароматно кафе, за някое яко музикално участие или DJ парти, тук винаги създаваме спомени като никои други.

ул. „Г. С. Раковски“ 106
088 840 2333

КЕВА

В КЕВА и промеждутъка от растителност, изкуство и естетика честичко намираме своето място. Залите на двата етажа и добре познатата градина предразполагат към сладки приказки, сутрешно кафе, вечерни танци и всякакви други приятни занимания. Обичаме да идваме тук и за яките им партита и ивенти, за следработни срещи и изобщо за всички поводи, които си измисляме, за да изпием по едно. Тук вайбът е повече от ок, така че вземай питие и забрави за всеки градски шум.

ул. „Г. С. Раковски“ 114
087 863 3505

Atelier Del Gelato

Италианците са майстори в много отношения, затова се спираме тук – за кремообразна, нежна и вкусна доза щастие. Всяка топка сладолед е приготвена от първокласни италиански продукти и е без глутен, а голяма част от вариантите са и без захар. Резултатът е изкусително ледено съвършенство!

Entract 127

Ексклузивното и гъвкаво coworking пространство с фантастична зала за събития те очаква право в сърцето на София. Вдъхновено от редицата театри, намиращи се по цялата улица, Entract 127 инкорпорира театрални елементи в дизайна на пространствата си, както и именува залите си на известни драматурзи.

Hamachi Ni

Повелителите на екзотичната кухня и едни от напълно заслужилите победители в Go Food&Drink Awards за интернационална кухня. Главният готвач Жоро Георгиев предлага съвременен прочит на класическа японска кухня, а най-но вите тенденции за готвене с нулев отпадък също имат заслужено място в менюто.

Le Soleil

В по-тихата част на улицата откриваме вкусните, тънки, френски crêpes на Le Soleil, приготвени с любов и поднесени с усмивка. Предлагат се както сладки, така и с разнообразие от солени пълнежи по класически рецепти. Очаква те и ароматно specialty coffee като перфектно допълнение към всяка божествена палачинка.

Rois

С над 22-годишна история Rois предлагат завидно разнообразие от различни видове ядки и сушени плодове, с които изкушават всеки минувач. Разчитат на собствено производство и иновативни технологии, създадени през годините. Не може да сбъркаш тази автентична миризма на прясно изпечени ядки!

67 Concept Shop

Място за вдъхновение, обмен на идеи, добро настроение и съблазняващи неща за хапване. Пространството на „Раковски“ 67 събира в едно интериорно студио ръчно изработени осветителни тела, кафетерия с уютен кът за споделено работно пространство и интересни изложби на различни творци.

5 дестинации за есенен релакс, където да нахраниш душата си

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *