3 продукта, които да ти помогнат в борбата с чувствителния скалп

Напоследък в Go Beauty ни върви на продукти за коса, затова обръщаме внимание и на една по-специфична грижа, а именно тази за чувствителна кожа на главата.

0 коментара Сподели:
Kerastase vana

Динамиката да поддържаш всичко изрядно не е лесно удържима както на дневен ред, така и в предизвикателни обстоятелства, но грижата за самите нас винаги трябва да е приоритет. Всеки знае кои са предпоставките за лошо настроение и колко нагоре в списъка на една жена е здравата и добре изглеждаща коса. Във вихъра на събитията я третираме със всякакви продукти, които могат да доведат до чувствителна и раздразнена кожа на главата.

От романтичните къдрици на двайсетте, през хипарските дълги коси, пънкарските гребени и елегантно прибраните кокове – прическите имат какво да кажат и го правят добре. А за здрава и жива коса трябва да имаме добре обгрижен скалп. За него се доверяваме на професионалистите. Наскоро тествах продукти от грижата за коса Kérastase Symbiose и ще ви представя някои от тях. Във видеото пък ще чуеш и личните ми впечатления.

Отсега започвам с фантастичния цитрусов аромат, който е страхотно допълнение към луксозната грижа, и след това разказвам по ред:

Крем-вана против пърхот – KERASTASE SYMBIOSE BAIN PRETEND ANTI-PELLICULAIRE
За суха и чувствителна кожа на главата

Всички съставки тук се обединяват, за да елиминират пърхота. Причините за това състояние на скалпа могат да бъдат най-различни – стрес, хормонални промени, а понякога и генетична предразположеност. Крем-ваната на Kerastase е прекрасен вариант на мек шампоан, който запазва бариерата на скалпа.

Успокояващо мляко – KERASTASE SYMBIOSE FONDANT APAISANT ESSENTIEL
За чувствителна кожа на главата

Всички продукти имат интензивно подхранващата и лека формула, която хидратира и успокоява усещането за раздразнение. Основните му съставки са салицилова киселина и бифидус , а продукта се нанася в скалпа и по дължините. Действа успокояващо за кожата на главата и разплита косата

Интензивна ревитализираща маска – KERASTASE SYMBIOSE MASQUE REVITALISANT ESSENTIEL
За увредена коса

Маската е обогатена с вещества, които работят интензивно за възстановяване на увредената коса. Съдържа сквалан и салицилова киселина.  Съставките проникват в дълбочината на косъма и го заздравяват отвътре. Препоръчително е да остави да действа от 3 до 5 мин.  Избягвай корените и нанасяй по дължините, за най-добри резултати, а ако не ти е неприятно, измий с по-хладка вода.

Благодарение на тази луксозна грижа за здрава и красива коса, скоростта на клетъчното обновяване е регулирана, а скалпът е в баланс.

А балансът е нещо, към което се стремим на всякакви нива. Пиши ни коя бюти тема искаш да засегнем следващия път и се абонирай за канала на Go Guide, за да не пропускаш видеата ни.

Трикове, с които да обуздаеш чувствителността

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *