Трикове, с които да обуздаеш чувствителността

Как да запазим чувствата, но да отмием чувствителността

0 коментара Сподели:

Жените, казват, сме по-слабият пол. Крехки създания, които премислят всичко, които имат нужда да им се подаряват внимание и цветя, които с чувствата си са уязвими и раними. В това, разбира се, макар и да не е съвсем вярно за всяка една от нас, няма нищо лошо. Днес ти казваме да си припомниш текста на Vienna и да продължиш надолу, защото с този материал се учим да укротяваме опърничавостта си – отвътре и отвън.

Slow down you’re doing fine
You can’t be everything you want to be before your time

Светът вътре в нас, също като външния ни вид, има нужда от внимание и подреждане. Важно е да отделяме време да срешем мислите си, да разплетем краищата на терзанията, да запазим чувствата си, но да отмием чувствителността. И след като поемем контрола върху мислите си, да премахнем всеки сърбеж, който ни кара да се чувстваме дискомфортно. Както емоциите ни се нуждаят от малко допълнителна грижа в дните, в които сме претоварени или напрегнати, така и физическите проявления на чувствителността могат да бъдат обуздани.

Правим няколко стъпки към по-щастливи и безгрижни дни и казваме сбогом на раздразненията както отвътре, така и отвън.

Един от начините да управляваме емоциите си е да практикуваме повече mindfulness. Отделяме по няколко минути от деня си, в които се съсредоточаваме върху момента, дишането си, тялото си. Това ни помага в присъствието в настоящето, успокоява потока на мислите и ни центрира.

Не пренебрегваме споделеното време с любимите си хора. Ценим нашата си „система за подкрепа“ – онези хора, които не приемаме за даденост, които ни дават перспектива. Разговорите са на по чаша чай, докато обикаляме апартамента с прилепен телефон до бузата или в любимо уединено заведение, където се отдаваме на вкусовете на живота.

Не спираме да се движим, да се грижим за тялото си и да обичаме себе си.

Физическата активност, както знаеш, е доказан способ за справяне с емоционалния дисбаланс, който заплита ума ни понякога. Упражненията освобождават ендорфини в организма ни, които помагат за подобряване на настроението и намаляване на стреса. Когато нямаме време или енергия за повече, знаем, че дори една обиколка на блока може да е от полза.

Отделяме достатъчно внимание и на косата си – тя е един от основните компоненти от визитната ни картичка за света. Да имаш гладка коса, изглеждаща здрава, е проява на сила, знак към света за увереност и амбиция. За да се чувстваш добре в кожата си е важно прическата ти да отговаря на вътрешния ти свят. Видимите частици пърхот просто не са част от уверената визия. Пърхотът може да бъде малко смущаващ, водещ до неувереност, чувствo, че губиш играта.

И тъй като по визията ни посрещат, нямаме намерение да правим компромиси с нея.

Ежедневно се сблъскваме със стресови ситуации и често те оказват влияние върху косата ни. Когато емоциите ни са навсякъде, тази чувствителност се проявява и на скалпа ни под формата на дискомфорт, сърбеж, а понякога и досадни люспи. В тези случаи се доверяваме на професионалистите – за здрава, красива коса и ясен, спокоен ум.

Серията за грижа за косата Kérastase Symbiose е ежедневният ни спътник в борбата с отмиване на чувствителността на скалпа. Синергичното решение съчетава моментално премахване на видимите кожни клетки с регулирането на скоростта на клетъчното обновяване, за да приведе скалпа в баланс, заедно с желаната доза грижа за красива и здрава коса.

Серия от шест продукта включва революционни съставки за моментално премахване на пърхота и регулиране обновяването на клетките през времето.

Symbiose е серия, която връща увереността на жените и ги вдъхновява да продължават да преследват мечтите си. Серията осигурява уникалното удоволствие от Kérastase и информира жените, че само защото имат пърхот, не означава, че не могат да имат луксозна грижа за тяхната коса. Интензивно подхранващата им и лека формула, предназначена за скалпа и дължините, хидратира, за да успокои усещането за раздразнение и запазва бариерата на скалпа. Цитрусовият аромат на Symbiose пък подсилва увереността, която съвременната жена желае.

И накрая не забравяме най-базовите грижи за себе си, които са в основата на здравето ни. Спим достатъчно, храним се здравословно и правим неща, които ни носят радост – понякога тези три стъпки са трудни, но без тях балансът ни бързо се разклаща.

Открийте серията Symbiose в най-близкия Kérastase  салон тук и онлайн.

Ресторанти, барове и скътани гурме местенца те очакват на тези редове – вземай него или нея и тръгвай с усмивка

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *