Празнуваме 5 години Sound in Picture в КУПЕ

0 коментара Сподели:
Sound In Picture

Какво е Sound in Picture? Това е една страхотна синергия, която комбинира в себе си лейбъл и списание за визуални изкуства. В нея се обединяват музиканти с фотографи/визуални артисти в колаборация, издавайки нова музика, облечена в серия снимки като изследва връзките между двата свята.

На 31 март празнуваме 5 години от началото на Sound in Picture в КУПЕ, като на едно място ще бъдат събрани едни от най-талантливите артисти, с които са имали честта да издават музика в последно време. След множество изложби и лекции дойде време да разгърнат и музикалната насока на платформата – очаква ни безкомпромисна селекция и звук, който рядко се чува по нашите земи.

А музикантите, с които ще можем да се срещнем, са:

Иван Шопов е добре познат по нашите ширини с множеството си превъплъщения – участва в над 250 музикални издания, сред които редица солови и колаборативни албуми. Това го превръща в една от водещите фигури на европейската електронна ъндърграунд сцена. Миналата година издава колаборативния си албум с Valance Drakes през Sound in Picture – A Picture in Motion Through Eternity, който беше и в класацията Най-добри албуми на 2022г. в Igloomag. 

SMYAH, който е основател и главно движещо лице зад Sound in Picture има зад гърба си 3 EPта и 2 албума, а на събитието ще се включи със селекция от неиздавани авторски парчета, както и с музика на други международни артисти от лейбъла. Неговият трети албум предстои да излезе края на април месец именно през SiP.

Pharma е продуцент от Австрия, който от няколко години е набрал светкавична скорост и успява да се отвърди на дълбоката дъбстеп и електронна сцена с издания към лейбълите Rarefied, Locus Sound и Foundation Audio. На 3ти Март идва и новото му EP, като той вече участва и в компилационното EP от края на миналата година, което може да чуеш тук.

HORHE от своя страна ще представи неговото предстоящо EP към Sound in Picture, както и още авторска музика изпълнена със сет и диджериду на живо. Той е добре познат на родната ни сцена като част от групата Оратница, но от няколко години насам се реализира и солово с проекта HORHE като успява креативно да интегрира диджериду в електронната стилистика.

Следи събитието тук и го запиши в календара си!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *