Три книги за любовта

Прелестна, чаровна или кална и тъжна - това е тя

0 коментара Сподели:

Февруари влиза в живота ни с калните си боти и вечната романтика на най-обичания и отричания любовен празник Свети Валентин.

И макар масово всеки да се преструва, че е над тези неща, най-вероятно в края на деня същият този всеки се надява да получи някакво дребно, но сериозно признание за съществуването си като част от двойка. Като хубава книга, да речем.

„Супергерои“, Паоло Дженовезе

Рроман (а и филм на Дженовезе), в който няма супергерои, които летят или се регенерират. Анна е карикатурист, а Марко преподавател по физика. Двамата са много различни, но се обичат. И именно тази любов дава идея на Анна да започне да рисува поредица комикси за реалния живот на реална двойка, която притежава суперсилата да се обича, да се дъни, но и да не се отказва и да оцелява заедно.

Супергероите на нашия век.

Романът на популярния и свръх сипматичен италиански режисьор и писател излезе у нас миналата есен, а появата му съвпада и с премиерата на екранизацията му. През февруари упражнението ще се повтори и с “Първият ден от моя живот”.

“Сърцебиене”, т.1, Алис Осман

Супергероите вече не живеят в комиксите, а в комиксите не живеят само супергерои. В графичния роман “Сърцебиене”, например, няма герои със суперсили, а две обикновени момчета в гимназията, които откриват, че имат чувства, които уж не е съвсем редно да имат. И трябва да превъзмогнат себе си, съучениците си и предразсъдъците си, за да намерят път към това да бъдат щастливи и обичани, без да съдят и без да бъдат съдени. Звучи абсурдно лесно, но не е. А едноименната Нетфликс екранизация на “Сърцебиене” е не по-малко чаровна и от комикса, между другото.

“Любовта е куче от Ада”, Чарлс Буковски

Черният романтик Буковски, потънал в алкохолни изпарения и сарказъм, умее да пише за любовта в пълната ѝ прелест и мерзост. Познава всичките ѝ подводни камъни, кални подземни тунели и плаващи пясъци. И въпреки това не се отказва да нагазва в нея до коленете, да си чупи сърцето, да сяда в калта, да пали цигара и да си отвори една бира, за да напише най-хубавото и тъжно любовно стихотворение.

10 начина да започнеш с любовта към себе си

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *