Новото яко: Слушаме YANA/ГРИГОВОР/ГЕНА – НАПОЛОВИНА

Музиката е вечната ни любов, а когато на хоризонта се появи трак като този – сетивата ни изпадат в безусловна любов

0 коментара Сподели:

Музиката е магия, музиката е порив и стих.

Музиката ни вдига, унася, влюбва, раздробява на съставни части и събира пак в чисто ново наше си аз. Музиката ни е страст отдавна и затова, когато на хоризонта се появи трак, който наистина ни кара да възкликнем „Добреееее!“, няма как да не го споделим. Ушите и сърцата ни буквално се разтопиха от новото черно – песента на Yana, Григовор и Гена „Наполовина“. Видеото към парчето излезе преди броени часове, а ние сваляме шапка на текста от Yana и Григовор, инструментала и микса на Гена, както и на черно-бялата естетика от видеото, дело отново на Гена и Любо Бачев. Само ти припомняме, че всичко, което излиза под вещото перо като текстове, през страхотните инструемнтали и бийтове и през нечовешките рими на SoCalledCrew си ни е стара слабост, която изобщо не крием. Когато става въпрос за музика за сърцето, определено си пусни този техен шедьовър ГРИГОВОР / ГЕНА – ВСИЧКО Е ЛЮБОВ, (ако по някакви вселенски обстоятелства си го пропуснал), а ако искаш да чуеш новия им проект – не се бави. Less is more в тази колаборация важи с пълна сила, а когато всичко е препълнено с много смисъл, няма нужда от специални ефекти, нито от цвят и прекалени въведения.

Признаваме си, че в началото на февруари обичаме музиката и любовта да се случват точно така – лежерно, без напън, без излишен шум. Нежно, като капка сняг на прозореца, като – „Дай да се завием, слънцето така и така не може да се скрие от нас“.

Влюбени сме в гласа на Yana, на която предричаме бляскаво бъдеще

и чиито лайфове с момчетата сме слушали неведнъж и повярвай ни – на живо е дори по-хубаво. Усилваме докрай и любимата ни част от красивите вокали – „Може ли да продължиш, много съм близко, обещавам, че няма да питам какво и кога си ѝ писал. Искам и още, но вече даде ми всичко, което обичам“.

Куплетите на Григовор оставяме без коментар, защото те с Гена са нашите хора във всяка сричка и всяка нота. Вече знаем наизуст – „Аз такова ъммм, искаш ли някой път да сме на ресторант, да станем гаджета. Всичко това е лъжа, моето обяснение в любов е естраден блъф. (…)

Голотата ти е толкова различна, красотата ти е грозен да ме виждаш“.

За финал ще споменем и клипа, пейката, разветите коси на Yana и всичко, което бихме искали да виждаме в супер яко видео. Успех на проекта, а ние пускаме на рипийт, защото това е М У З И К А. Каквато и колкото трябва.

За още от същото – виж The Local: Илия Григоров

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *