The Local: Илия Григоров

Илия Григоров a.k.a. Григовор е нашето октомврийско вдъхновение

0 коментара Сподели:

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите. Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

Илия Григоров a.k.a. Григовор е нашето октомврийско вдъхновение

и изборът ни никак не е случаен. На 10 септември в Маймунарника всички чухме втория му самостоятелен албум „Цех Депресия“, който, меко казано, влезе в меломанските ни сърца и ни докосна точно както трябва да го прави истински добрата градска поезия. И понеже вярваме, че поетите имат интересни истории – помолихме един от любимите ни сред тях да ни донесе три знакови за него предмета и да ни разкаже повече. Защо трябва да слушаш „Цех Депресия“ рано сутрин, как се стига отвъд любовта и колко важни неща се пишат в аварирал насред магистралата автомобил – дами и господa, Григовор!

Чорапите

Чорапите са, защото е добре човек да има винаги още едни резервни чорапи. Използвани са не много пъти. С тези чорапи сме си близки и сме имали любопитни моменти заедно. Ходил съм в планината с тях, без обувки – не се нацапаха много въпреки скандалния си цвят. Винаги са в чантата ми. Когато хората се чудят какви са тези очи на тях, трябва да им обясня шегата за Billie Eyelash. Billie Eyelash е супер.

Телефон

Всички текстове от началото на соловата ми рап кариера са написани на телефон. Не пиша на лист никога. Най-странното място, на което съм писал текст, е в една аварирала кола на магистралата в изключителен дъжд. Това е единият перфектен момент за слушане на „Цех Депресия“ – второто е вкъщи, рано сутрин, за да може да се чувстваш ужасно после през целия ден. Иначе се харесвайте повече, отколкото в момента и не считайте телефоните си за толкова важни, колкото аз.

Парфюм

Това ми е любимият парфюм. Преди девет години гаджето ми си го купи и аз се влюбих в аромата му. Това е най-якото нещо, което съм помирисвал някога, след чисто ново списание. Наскоро видях парфюма в една дрогераджийница и си го взех, за да си го нося постоянно на бизнес срещи и като ходя на басейн.

Не пропускай и Sounds Like You – музикалният конкурс, който разкрива характери

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *