Сериали на седмицата: The Last of Us, Miracle Workers и Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre

Апокалипсисът може да почака

0 коментара Сподели:

Тази седмица може още да се нарича „Сериалите, които искаме да изгледаме, преди да свърши светът“ със специален акцент върху една дълго чакана премиера.

Няма да ти губим времето в приказки, а директно те изпращаме на ускорен курс по оцеляване в апокалиптични обстоятелства.

Дали това ще е зомби апокалипсис, абсурдно бъдеще в стила на Mad Max или пък ужасяващият свят на Джунджи Ито, изпълнен с чудовища от японския фолклор, тези три сериала ще те накарат да повярваш в способността на човечеството да се бори за живота напук на всичко.

Ето на какво сме се спрели тази седмица в стрийминг платформите:

The Last of Us

Всеки понеделник по HBO Max

Дълго чаканата адаптация по едноименните игри е вече тук и нямаме нужда от втора покана, за да изгълтаме жадно първия епизод. Ако не си геймър, не се смущавай – макар че сериалът се движи по линията на игрите и дори запазва части от диалога, е подходящ и за незапознатите с изходния материал.

Историята ще те потопи в алтернативно настояще, в което паразитен организъм от семейството на гъбите се разпространява подобно на вирус и всява погром върху човечеството.

Също като редица паразити от реалния живот, които умеят да контролират гостоприемника си (повярвай ни, недей да гугълваш Leucochloridium), заразата в The Last of Us превръща инфектираните в озверели зомбита. За разлика от много други до голяма степен изтъркани сюжети, които се въртят около темата за зомби апокалипсис, новата продукция се отличава с дълбок емоционален спектър и изследва общочовешки теми от интересен ъгъл. В този смисъл той по-скоро се доближава до стила на минисериала Station Eleven, отколкото до прословутия The Walking Dead, но, разбира се, не пропуска и да разтупти сърцата ни с вълнуващи екшън сцени.

Miracle Workers (сезон 4)

Всеки вторник по HBO Max

Отново сме на апокалиптична тема, но този път тонът е далеч по-лек. Miracle Workers връщат Даниъл Радклиф, Стив Бушеми, Джералдин Висуънатън и Каран Сони на екрана. В този сезон историята се концентрира върху двойка безскрупулни пустинни главорези, които решават да си пробват късмета в „предградията“ – иначе казано, в прашно селце, пълно с всякакви окаяни типове. Оттам нататък следва нова лавина от комедийни ситуации, а 20-минутните епизоди си струват гледането дори само заради чудесния актьорски състав.

Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre

Гледай от 19 януари в Netflix

Ако си запознат с мангите на Джунджи Ито, вероятно си подготвен за анимационните ужаси, които те очакват от днес в Netflix. Антологията съживява много от емблематичните герои на култовия артист и ни прекарва през най-тъмните лабиринти на подсъзнанието. Ще видиш гигантски летящи глави, мистериозни къщи, обитавани от странни същества, морски чудовища и оживели скулптури. Едно е сигурно – всеки епизод е уникален, а сюжетите са толкова увлекателни, че успяват да склонят дори безразличните към аниме културата зрители да им дадат шанс.

Така и така си в Netflix – пусни си някой филм.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *