Неделна киновечер: 7 нови филма, които те чакат в Netflix

Какво ново в стрийминг платформата?

0 коментара Сподели:

Толкова завладяващи сериали се въртят напоследък, че отдавна не сме се спирали в Netflix за горещи филмови предложения. През декември обаче излязоха няколко страхотни нови заглавия, които привлякоха вниманието ни. Немалко от тях могат да се похвалят и със скорошни номинации за Златен глобус, други пък вече са слезли от големите екрани по света и са се нанесли перманентно в новия си интернет дом.

Ако си търсиш оправдание да не излизаш на студено и да си останеш вкъщи, можеш да си избереш някой от тези 7 страхотни филма:

White Noise

Ноа Баумбах открадна сърцата ни с Marriage Story (който впрочем също е в Netflix), а сега за пореден път си партнира с Адам Драйвър в сатиричната екзистенциална комедия White Noise. Лентата разказва за емоционалните препятствия на многочленно семейство от средната класа, изправено пред опасността на опустошително природно бедствие. Докато героите се борят със страха си от смъртта и плетат мрежи от тайни, ние като зрители размишляваме върху арогантността на интелигенцията и съвременната зависимост от консуматорството. Преди да е станало много сериозно, ти напомняме, че филмът е зареден с ирония и чувство за хумор.

BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths

Алехандро Иняриту е изключително разнопосочен режисьор, който на моменти в кариерата си е криввал опасно близо до границите между добрия и лошия вкус. Въпреки това Birdman неоспоримо е съвременен шедьовър, а новият филм на Инярито навлиза в още по-дълбоки философски води. И не само – кинематографията е смайващо красива, интроспективна и оригинална, с ярки сюрреалистични влияния, напомнящи на The Color of Pomegranates и The Dance of Reality. Полуавтобиографичният сюжет, съзерцателните метафорични сцени и неочакваният финален обрат превръщат BARDO във висококачествено авторско кино за истински ценители.

All Quiet on the Western Front

Германската интерпретация по едноименния роман на Ремарк неслучайно напоследък привлече вниманието на зрителите и критиците. Страхотната кинематография, саундтракът, който направо те кара да настръхнеш, и умелата актьорска игра превръщат All Quiet on the Western Front в достойно допълнение към колекцията ни със страхотни скорошни военни драми заедно с Dunkirk и 1917, втория от които също можеш да гледаш в Netflix.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

За втори път се присъединяваме към смехотворния следовател Беноа Бланк в разплитането на напрегната мистерия. Този път героят на бившия Джеймс Бонд Даниъл Крейг заминава за самотен остров по покана на технологичен мултимилиардер от типа на Мъск и Зукърбърг. Разбира се, убийството не закъснява, а сюжетът е в духа на Агата Кристи с абсурдистки привкус. Не търси някакви особено дълбоки послания – Glass Onion може и да не е шедьовър, но определено е изключително забавен начин да прекараш свободното си време.

Guillermo del Toro’s Pinocchio

Дел Торо за пореден път ни омагьосва с майсторска визия и влечение към мрачното в новата си стоп-моушън анимация. Анимационната приказка разказва историята на любимото дървено момченце както никога досега, премахвайки мечтата да се превърне в истинско дете и вместо това забърквайки по-комплексни актуални и общочовешки проблематики. Резултатът е феерична фантазия с удивителни плавни движения, амбициозни декори и очарователни персонажи, които печелят сърцата на малки и големи.

The Pale Blue Eye

Какво е общото между мистериозното убийство на кадет през 1930 година и Едгар Алан По? Ако ти е любопитно да разбереш, то The Pale Blue Eye е очевидният избор. В ролята на майстор детектив влиза виртуозният Крисчън Бейл, а мрачната атмосфера напълно подхожда на стилистиката на прословутия писател.

The Good Nurse

Еди Редмейн и Джесика Честейн си партнират в тази драма по истинска история. В центъра на действието е Ейми, чувствителна медицинска сестра, която се сблъсква с необяснимата смърт на няколко от нейните пациенти. Основен заподозрян е най-близкият ѝ приятел на работа Чарли (Редмейн), но готова ли е Ейми да жертва приятелството си и дори да изложи живота си на риск в търсенето на истината?

Не ти се гледа филм? Избери си сериал!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *