5 събития за средата на ноември

Пъстра селекция с неща за правене тази седмица

0 коментара Сподели:

Ноември е. Студено, тъмно и депресиращо. Какво друго ни остава, освен да излезем след работа на някое уютно местенце с чаша любима напитка в ръка и да забравим за сезоните? С приятели, познати или непознати – наздраве!

ФОТОГРАФИЯТА НА XIX ВЕК И ВИНО!

В понеделник сме в Gallery 2.0 за лекция на тема “Фотографията на XIX век” и чаша вино. XIX век е време на радикални промени; век, в който изкуствата са повлияни от социални сътресения и революционни промени в науката и философията. През 1839 г. се появява ново средство за отразяване на заобикалящия ни свят: фотографията, което поставя множество въпроси. Изкуство или наука е фотографията? Какви трябва да са обектите на фотографията? За какво служи тя? Кристина Тужарова ще ни разкаже всичко това в своята лекция.
Вход: 10 лв. и записване тук.
Кога: 13 ноември, понеделник, 19.30 – 21.00 ч.
Къде: Gallery 2.0, ул. “6 септември” 26, София

НА КИНО… НЕ ТОЧНО С ВИНО

Във вторник сме на кино с пуканки и кола за последната за 2017 г. прожекция от цикъла „Живот като на кино. Големи филми за различни хора“ и филма „Бени и Джун“ на режисьора Джеремая Чечик с участието на Джони Деп. „Бени и Джун“ е романтичен и забавен филм за правото да обичаш и да бъдеш обичан. Лентата разказва за необикновената любовна история на две ексцентрични личности.
Вход свободен!
Кога: 14 ноември, вторник, 18:30 ч.
Къде: Дом на киното, ул. “Екзарх Йосиф” 37, София

НА БАР С MARTIN YOTOV & VIKTOR NIKOLOV DUO!

Сряда си е ден за бар – лежерно и непретенциозно. Мартин Йотов (bass trombone) и Виктор Николов (keyboard) се събират в креативно дуо, за да ни представят авторската си музика, съчетаваща мелодични линии, изпълнени със спокоен характер, преплитащи се в свободни импровизации.
Вход свободен!
Кога: 15 ноември, сряда, 20:00 – 22:00 ч.
Къде: Dada Cultural Bar, ул. “Георги Бенковски” 10, София

#DIVINOTASTE2017 – ЖИВОТ КАТО НА ВИНО!

На вино вълна си оставаме и в петък с още едно винено събитие, продължаващо до неделя. През ноември DiVino.Taste отново събира най-добрите български изби на едно място. Всеки винен познавач, ценител и ентусиаст ще може да се запознае с винарите и техните най-добри вина от над 70 български изби. Освен изложението в рамките на DiVino.Taste 2017 ще се проведат традиционните майсторски класове и лекции на форума. Винените изследователи и професионалисти ще говорят по важни и интересни теми, подкрепени от дегустации на подбрани бутилки, повечето от които е невъзможно да се опитат на друго място в България.
Билети тук:  https://www.vintageclub.bg/
Кога: 17 – 19 ноември
Къде: Национален дворец на културата – НДК, зали 7, 8, 9

SUNDAY FUNDAY


Неделя си е ден за разпускане с много специални хора и екипа на UpSkill, които ще ни разкажат за предизвикателствата по пътя в търсенето на ново работно място и ще ни дадат по някой и друг съвет за кариерата. Освен разговори за професионалното ни развитие планът включва board games и бира.
Вход свободен!
Кога: 19 ноември, неделя, 11:00 – 17:00 ч.
Къде: Бар Абордаж, ул. “Веслец” 22, София

А къде да хапнеш вкусен бургер, виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *