За традициите и модерния прочит при виното: Кристиан Кръстев

0 коментара Сподели:
constantinoff

Виното е магия, легенда и аромат.

Еликсир, който ни разказва за стари сортове, устояли на времето, за сочни плодове и гроздове, събрали тракийско слънце, славянска сладост и български златен или кехлибарен цвят. Виното е емоция, история и страст. Ето защо, когато искаме да го опитаме в цялата му прелест, се насочваме към Constantinoff Restobar Sofia. Тук имат изключителна винена и алкохолна селекция, а по-важното е, че държат на българската традиция и корен, който претворяват по уникален начин в традиционни ястия с модерен прочит. Интериорът им е впечатляващ, а храната и виното им са в изумителна симбиоза.

За всичко това ни разказва Кристиан Кръстев –

главен управител, който изготвя винената листа на ресторантите Constantinoff и Щастливеца и се грижи местата да имат подходяща глътка за всяко небце.

Здравей, Кристиан! Разкажи ни с какво се отличава винената концепция на Constantinoff?

Виното и хубавата храна винаги вървят ръка за ръка, затова и нашата концепция е да съчетаем модерно представени български рецепти с чудесно българско вино. Основен акцент са българските вина, като не забравяме и така наречените вина от Стария и Новия свят. Работим с над 40 български изби, част от които бутикови, с отлично качество на предлаганите вина.

Какво специално откриваме тук?

Constantinoff

Нещо много специално, което има в Constantinoff, е машината By the Glass. В нея сме поставили 16 вина, като всеки клиент може да пробва различно вино от 25 до 150 мл. В машината има качествени български, както и вина от Стария и Новия свят, от които всеки може да опита и да открие своето, без да е нужно да купува цяла бутилка.

Друг важен акцент е, че нашите сервитьори преминават редица обучения, дегустации и курсове –

те са отлично запознати с всички специфики на вината, които предлагаме, и могат да ви препоръчат напълно експертно подходящото вино към всяко ястие, което си изберете от менюто. В Constantinoff държим и на абсолютно правилното поднасяне на виното по отношение на декантиране, температура и сортова характеристика. Работим с известна немска компания, която произвежда чаши за вино от специално стъкло и може да се похвалим, че разполагаме с много висок клас винени чаши за почти всеки сорт.

Кои български сортове трябва да опитаме задължително?

Бих започнал с един позабравен български бял сорт – димят. Той се среща изключително рядко и има страхотни киселинни свежест, минералност и дори лека сладост. Препоръчвам и Мелник 55 – винен сорт, който расте само и един- ствено в Мелнишка област в България и любимият ми български рубин. Той е хибриден сорт, създаден преди 80 години в института в Плевен и е с наистина уникални качества. Препоръчвам го и като отличен избор за коледните празници и ястия.

Constantinoff ни препоръчва:

Една стара българска рецепта с модерен съвременен прочит: Кехлибарено петле със златна ябълка, картофено пюре и сос Беарнез, която отлично се комбинира с български Рубин.

бул. „Витоша“ 31-33
088 526 6566

Един маршрут с магазини за вино?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *