Композиции от вино и храна

Wine & dine, baby!

0 коментара Сподели:
concept brasserie

Има една комбинация, която е по-силна от кафе с мляко, пясък и море, залез и влюбена двойка. Тази комбинация е непреходна във времето и е задължителна, ако искаме да си доставим максимално удоволствие за сетивата.

Виното и храната са вечна класика и партньори, които вървят ръка за ръка,

а правилното им съчетаване повдига нивото на вкус и на двамата главни герои. Ето защо с нескрит ентусиазъм те водим на местата, където безпогрешно знаят кое вино към кое ястие да ти поднесат и го правят перфектно до последния детайл.

Идвай с нас и комбинирай смело – правилното ястие с правилното вино.

Mediterra

Гастрономическите ни прищевки са напълно задоволени на места като Mediterra, където средиземноморският вкус властва и омайва всички сетива. Ястията превъплъщават страстта на испанската кухня, а десертите им са способни да подсладят всеки горчив ден. Тук разбират прекрасно връзката между храната и виното и ни поднасят съчетание от ризото с кралска скарида, което комбинират с охладено ароматно розе. Всяка чиния е съвършен океан от вкус, в който си струва да се потопиш.

бул. „Витоша“ 89B
088 795 5525

Shades of Red

В правилното съчетание виното и храната могат да се допълват като сродни души. В Shades of red опознаваме нюанси и багри на вкусовете, които не сме и подозирали, че съществуват. Тайната на изкусителните блюда е в майсторството на шеф готвачите и пресните и подбрани продукти, които превъплътяват в кулинарни шедьоври. Сервират ни лаврак върху канапе от сотиран спанак и сос Буябес в комбинация със Sauvignon Blanc. Ето че магията се случи!

ул. „Ген. Гурко“ 1
02 811 0930

Concept Brasserie

на откриващата снимка

Откакто се докоснахме до кухнята, питиетата и атмосферата в Concept Brasserie, честичко си намираме повод да се отбием. Този път причината е повече от хубава, а именно – божествената връзка между правилното ястие и правилното вино. Сервират ни телешки джолан със сос Жу и пюре от батат с Concept Brasserie най-подходящото за целта и времето от годината питие – Божолето. Съветваме те още тази вечер да отидеш и да опиташ тази съвършена комбинация. После ще ни благодариш!

бул. „Витоша“ 146
088 683 3333

Mediterraneo

Смеем да кажем, че „Оборище“ дължи част от своя колорит именно на ресторант Mediterraneo. Знаем, че съвършените им ястия вървят ръка за ръка с еликсирите от подбраната винена листа, и нямахме търпение за тази сезонна и много специална комбинация от ястие и вино. Представят ни свинско бон филе, приготвено по метода су вид, придружено от задушен спанак и чери домати, репички, хрупкава царевица и крем от земна ябълка и трюфел. Noras от 2016 е с наситен вкус, плодови нотки и рубинен цвят. Пие се пред камината!

ул. „Оборище‘‘ 9 Б
088 664 4402

Standart Comfort Food

Зелена бира звучи също толкова фантастично като зелено небе, но и двете съществуват. Ако не ни вярваш, давай към StandArt, където можеш да се убедиш в зеленото пиво още от обяд. А след като разбереш, че тук всичко е направено с финес, пробвай най-хрупкавите свински уши, потопени в сос Тартар и добави чаша Мерло, което да сгрее душата в хладните декемврийски дни. Представи си тази комбинация, подкрепена от музика на живо… истинска фантазия!

ул. „Странджа“ 35
088 495 1036

Пънчетата

Кулинарната философия на Пънчетата изповядва следните ценности – авторска кухня, сезонни български продукти и традиционни рецепти, приготвени в техен стил. Във винената им селекция са отделили и специално внимание на българските винени сортове. Поднасят ни комбинация от бавно печени телешки бузи с кореноплодни, допълнени от червено вино, с което съчетанието става неповторимо. Богатият и плътен вкус на Grand Sovereign има фина танинова структура и е идеалното допълнение към това забележително ястие.

бул. „Христо Смирненски“ 5
089 659 8555

Umami

Всяко посещение в Umami има суперсилата да ни телепортира още с първата хапка до вълнуващата и магнетична Япония. Авторските ястия, които сме опитвали тук, са екзотично кулинарно пътешествие в света на възхитителния вкус, а атмосферата и обслужването са верните спътници в цялото приключение. Опитай новите им суши предложения с хрупкава скарида, сьомга тартар, гункан и съчетай с чаша изстудено и ароматно розе. Признаваме си, това е една от любимите ни вариации на wine&dine!

бул. „Джеймс Баучер“ 100
088 480 4040

За стопляне на душата: 11 хижи на Витоша: за зима като никоя друга

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.


Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *