The Local: Радостина Ганева

Тя е истински пътешественик

0 коментара Сподели:
Радостина Ганева

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите. Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

Декември е най-вдъхновяващият месец, защото именно сега вярваме в чудеса и искаме те да ни се случат.

Пожелаваме си още безброй пътувания през новата година и точно заради тях в навечерието на любимите ни празници те срещаме с Радостина Ганева и нейните любими три предмета от травъл приключения. Ради е пътешественик, блогър и създател на страхотното онлайн пространство Life Bites, където споделя с нас истории и семейни снимки от вдъхновяващите си пътувания по света и у нас. В социалните мрежи всички я познаваме като @darostinta, а умението ѝ да ни заразява с откривателски дух е нещото, заради което я обожаваме. Вярваме, че точно така – в движение, семейно, топло, с нежност и отношение към света и неговите скрити съкровища, трябва да я живеем идващата 2023 г.

Travel Guides

Купувам тези гайдове от различните места по света, където пътуваме. Тези трите са от Копенхаген, Цюрих и Португалия. Изключително вдъхновяващи са, защото не са типичните туристически издания с хотели, маршрути и цени, а по-скоро ти показват къде да отидеш, за да изживееш мястото като местен. Помагат ти да усетиш страната, а не просто да преминеш оттам. Имат впечатляващи снимки и любопитни текстове с храна, природа, традиции.

Керамиката

Фигурките са оригинална местна керамика от Намибия. Купих ги от един пазар за децата и са скъп спомен от пътуванията ни в Южна Африка. Въпреки че всички водачи ще ви кажат, че Намибия не е Африка – тя е Африка за начинаещи. Тук имат перфектни пътища, всичко е доста уредено, а местните са много позитивни към чужденци, така че ако искате този континент да не ви стресне от първа хапка – Намибия е добро начало.

Апаратът

Фотоапарат е Leica Q2 – определено най-добрият ми приятел за пътувания в последните две години, който не бих заменила за нищо на света. Преди да го взема, носех тежки обективи и беше много трудно, но той е изключително лек, страхотен за градска среда, бърз и ненатрапващ се. Можеш спокойно да снимаш хора и пейзажи, без да те забележат и без да навлизаш в личното пространство на някого. Истинска мечта за всеки пътешественик!

Тук те запознахме отблизо с Тео Ушев

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *