Честит първи сняг, Гришо

Нашето момче снощи смачка на ATP Finals

0 коментара Сподели:

Reuters

А как само започна тази година, а ? Лафовете за наш Гришо бяха в разгара си. След януарският му епичен петъчен полуфинал в Австралия с Надал се шушукаше, че същият щял да се отработва. Някои дори пускаха писма до президента с молба, когато Гришо играе в делничен ден, да бъде обявен предварително за неработен. Какви наивници само, нима не знаят, че един ден може да бъде присъствен и неработен и без това да е официализирано …

    

Както и да е, Гришоманията за 2017-та вече беше започнала. Разбра го и самата Никол, когато видя хилядите коментари на български език залели снимките й в социалните мрежи. Злите езици твърдят, че Шерцингер дори тръгнала на уроци по български и успяла да намери купувачи на няколко от опелите и фолксвагените втора ръка, които наши сънародници се надпреварваха да предлагат в профила й.

Някъде там в началото на пролетта България обикна повторно своя блуден син, който се завърна да играе в турнира в София. За няма и седмица Гришо раздаде толкова автографи, че без да иска стана поръчител на три кредита и сключи граждански брак с ромка от Факултета, но карай да върви. Най-куриозна беше публиката в зала „Армеец”. Тя приложи същите методи, заради които снощи съдията на финала на няколко пъти помоли феновете да показват уважение към тенисистите и да пазят тишина при изпълнение на сервиз. Какво да правиш, българският зрител свикнал да люпи семки и да псува с Ицата и да дере гърло заедно с Кобрата се оказа неподготвен за аристократичния дух на тениса. Пак хубаво, че не чупиха седалки и не набиха някой с право се обадиха зевзеци ….

В средата на годината, последва крачка назад, която роди култовия лаф „Когато печеля, ме обича цяла България, когато губя съм онзи със слабата психика.”

Вече не, след тази крачка, Григор сякаш възприе философията на човека, с който масовият български запалянко, смятащ Кобрата за нарицателно название на всеки български спортист, често го бърка и смело продължи напред към успехите.

Трябва да сме благодарни на Гришо за много неща. На първо място, че чухме българска реч на финала на турнира на 8те най-добри тенисисти, че великият Борис Бекер му връчи трофея, че стана 3-ти в света и най-сетне преодоляхме този комплекс да сме вечните 4-ти, че дава уроци на сина на Дейвид Бекъм, който беше в залата, че Никол Шерцингер прекрати концерта на Х фактор, за да поздрави Григор и най-вече, че е възпитан и не се изказва неподготвен по политически теми. Цялата тази суета се случи, заради един талантлив българин, на който вече няма за какво да се сърдим, че не е просто Гришо от Хасково, а еволюира в една космополитна личност.

Григор вече принадлежи на целия свят.

Сега дори моето предложение метростанция Г.М. Димитров да се прекръсти на Григор Димитров изглежда недостатъчно. Предлагам да му вдигнем паметник и държавата да анулира брака му с ромката. Кредитите нека останат, ще го пишем като благотворителна акция, на запад ги обичат тия неща. Всичко това обаче бай Ганьо няма да го признае и ще обяви Гришо за високомерен, некадърник и родоотстъпник при следващото му стъпване накриво. Можем само да се надяваме, че няма да е скоро.

Тази сутрин излезе проучване на националния статистически институт, според което най-често употребявания от българите израз през 2017г. е бил „Мачкай, Гришо!” С цели шест пункта през „Ебало си е майката”, което е огромно постижение. Гришо вече е преди мамата !

Ако се интересуваш от изкуство, това ще ти хареса.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *