5 студиа, в които те очаква изкуство върху кожа

Oops, I will do it again

0 коментара Сподели:

Изкуство върху кожа, изкуство с метал и различни бижута, изкуство, което влиза във вените ни и не можем да спрем да искаме още и още от него.

Татусите са наша отдавнашна страст и точно като такава винаги я следим и практикуваме с интерес. Ето защо наистина вярваме, че на родна територия има световно релевантни по качество и стил тату студиа и артисти, които, вкарвайки поредната доза туш под кожата ни, са художници във всеки смисъл на тази дума. Показваме ти всеки един от тях заедно с любимите ни места, където звукът от машинката е музика.

А ако имаш нужда от изработка на уеб сайт, свържи се с АГМА Студио.

Balkan Tattoo Atelier

Концептуалният творчески спот, фокусиран върху изкуството на татуирането, отваря врати през 2019, като от тогава до сега творчеството остава все толкова важен фокус в концепцията на студиото. Тук ще те посрещнат Лина и Богдан, чийто авторски подход ще реализира всички твои идеи и ще ги превърне в реални проекти. В изкуството Богдан не затваря мирогледа си и работи в много и различни стилове, като Japanese, Traditional, Neo Traditional, Lettering, Sketch и Illustrative. Добива голяма част от опита си в Англия, но се връща на родна земя, за да твори тук и да създаде Balkan Tattoo Atelier. Малко по-късно към екипа се присъединява и другата половина – Лина, която завършва архитектура в Дания, но избира татуировките заради креативността, която сферата на дейност носи в същината си.

Работи в стиловете Traditional, Neo japanese, Blackwork и Linework, харесва семплата и контрастна визия и може да преобразува всяка твоя идея в нова татуировка. Съветваме те, когато минаваш оттук, да обърнеш внимание и на последния проект на Богдан – custom design ханя маските – buki.oni. Те представят вековната японска традиция с модерен поглед, като името „Буки” ни намигва, че са изцяло произведени в България. Голямата награда в Bulgaria Tattoo Expo тази година беше именно такава доста впечатляваща маска.

бул. „Витоша“ 156
087 856 7798

Noir Tattoo Parlour

Студиото отваря врати преди около три години, като оттогава е нашарило доста плът и е осъществило много проекти. Тук ще откриеш Николай Йовчев, който придобива опита си в Германия и Швейцария, но се чувства по-добре на родна земя и се установява в България. Черно-белите проекти са основен акцент в работата му и ако искаш да си направиш такъв – той е човекът! Мария Живая е другият артист в Noir Tattoo Parlour, като дългогодишният ѝ опит във водещи студиа в Москва, Санкт Петербург и Европа я правят идеален избор за Fine line, Graphic и Aquarell стилистиките.

ул. „Искър“ 33
087 841 1670

Cat Shot Tattoo Shop

Разнообразни места по тялото, интересни стилове, дебели или фини линии, светлосенки и наситени цветове. Изкуството на татуировките има много измерения, в които да се потопиш. Представяме ти колаборацията от артисти, обединили се с мисията да популяризират съвременната тату култура в столицата – Cat Shot Tattoo Shop. Тук се вдъхновяват един друг, утвърждавайки индивидуалните си стилове, като по този начин дават на всички свои клиенти резултата, който търсят. Въоръжени с игли, машинки и мастила, на всяка от трите си локации те очакват различни артисти, покриващи широк диапазон от стилове. На локацията на ул. „Хан Крум“ 4 творят Виктория, Симона, Биляна, Снежина и Антон. Всеки от тях разполага с необходимия опит, професионализъм и визия, за да угоди на вкусовете и предпочитанията ти.

На площад „Славейков” 7 пък е втората локация на Cat Shot Tattoo Shop, на която на свой ред плът рисуват Василена, Мария, София и Мирослав. Последният дом на „котките“ е в Prison Bound, който превзеха и чиито три департамента продължават да врят и кипят с пълна сила. Може да дойдеш за питие, barber преживяване или татус – гарантираме ти, че ще прекараш еднакво добре! В студиата може да откриеш още авторски изработени сувенири, както и тениски с уникални дизайни на тату артистите.

087 644 6442

Ink Factory

Добре познатата фабрика за татуировки вече е с нов адрес, но със същата мисия – да татуира всеки любител на древното изкуство. Студиото работи седем дни в седмицата, като малки татуировки и walk ins са добре дошли и без записан час. Тук артистите са много и покриват широк спектър от стилове и ще изготвят всеки индивидуален черно-бял или цветен дизайн, който да запечатат върху кожата ти завинаги. Правят както най-нежните и дискретни татуировки, така и големи проекти за по-смелите. Консултацията е безплатна, така че може да отидеш и да зададеш всички свои въпроси на място, където ще получиш коректна информация за проекта, позиционирането, болката и цената. Ако се наложи, правят и безплатен ретуш в рамките на година от направата на всички татуировки. Дамите могат да се възползват и от услугата перманентен грим, ако искат значително да улеснят ежедневието си. Палитрата от услуги тук е голяма, така че не му мисли, ако от много време се каниш да запечаташ нещо важно по себе си. Регулярно пускат и яки флашове при различните татуисти, от които определено си струва да се възползваш.

ул. „Цар Асен“ 63
088 335 9993

Dimi Tattoo Sofia

Димитър Въчев е от Стара Загора, но градът бързо става тесен за таланта му. Запалва се по татуировките, след като завършва Националната гимназия по приложни изкуства, а след 12 години стаж в Германия отваря врати в София, където продължава професионалното си развитие. Създава и собствен бранд aftercare за татуировки The Tattoo Butter. Не се ограничава в един стил, цели се да създаде проект спрямо желанията на клиентите си. Ние сме почитатели на Fine Line татуировките му и нежните цветя, които запечатва завинаги с машинката си.

бул. „Копенхаген“ 38
089 677 9158

Ако ти се ходи на концерт: Hayes & Y свирят в НДК, а ние си говорим с тях

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *