Един безумен фарс на тъмно

Спектакълът „Черна комедия“ с премиера в Театър „Българска армия“ на 22 и 23 ноември

0 коментара Сподели:

„Черна комедия” може би ви звучи познато? Ако все още не сте гледали пиесата на Питър Шафър, то вероятно сте чували за нея. А сега вече имате възможност да я видите на сцената на Театър „Българска армия“ с премиерни дати 22 и 23 ноември от 19:00 ч.

„Черна комедия“ е постановка за един безумен фарс на тъмно. Но защо на тъмно? Да, именно тъмното е в главната роля на комедията. Какво се случва, когато тъмното е светло, а светлината се превърне в мрак? На какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда? Това е в основата на онзи механизъм, който през цялото действие на спектакъла провокира смеха в пиесата.

Под режисурата на Иван Урумов, костюми от Мария Диманова, музика от Добрин Великов – Дони, пластика от Камен Иванов и превод от Петър Кауков „Черна комедия“ е считана за една от най-смешните комедии, създадени през втората половина на ХХ век. Още с първата си премиера в Националния театър в Лондон през 1965 година спектакълът се превръща в истински хит, а скоро печели и публиката по целия свят.

Една на пръв поглед обикновена авария в електрозахранването поражда куп смешни ситуации и неочаквани обрати, в които са замесени привлекателен млад скулптор (Веселин Анчев), бъдещата годеница (Луизабел Николова), бившата любовница (Евелин Костова), властният баща военен (Георги Къркеланов), един изтънчен съсед (Владислав Виолинов), една пияна стара мома (Анастасия Ингилизова) и богат меценат милионер (Моню Монев – гост).

Както във всяка добра комедия, и в тази героите се оплитат в смешни ситуации, а недоразуменията в тъмното са причина за още по-комични обърквания.

 „Пиесата „Черна комедия” е изключителен образец. В такава комедия се изисква особен вид концентрация, изобретателност и много добри актьори, каквито със сигурност ще видите на сцената на Театър „Българска армия“, споделя режисьорът на спектакъла Иван Урумов.

„Черна комедия” – готови ли сте да се посмеете в тъмното?

бел.ред. След „ЧЕРНА КОМЕДИЯ“, чиято премиера е на 22 и 23 ноември, в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ предстои ”ЧЕРНИЯТ ПЕТЪК” (24 ноември), „СИВАТА СЪБОТА” (25 ноември) и „ОБИКНОВЕНАТА НЕДЕЛЯ“ (26 ноември). Само в тези дни касата на театъра ще продава билети за всички представления (които са продукция на ТБА) през НОЕМВРИ, ДЕКЕМВРИ и ЯНУАРИ на цена от 7 лева.

Харесваш ли фотографията и златните цветове на есента?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *