Три криминални ленти за неразкрити мистерии

Ако без да се изненадваш хареса „Monster: The Jeffry Dahmer Story“, или тепърва откри интереса си към true crime, имаме още три заглавия за теб

0 коментара Сподели:

Финалните надписи се въртят на екрана, а ти избърсваш потта от челото си и с облекчение си казваш:

„Спокойно, това беше просто художествена измислица“. Има филми, които сами по себе си са стряскащи и загадъчни, но още по-страховито става, когато разбереш, че са базирани върху реални истории. „Monster: The Jeffry Dahmer Story“ наново събуди интереса ни към true crime, затова ти предлагаме три ленти за (почти) неразкрити мистерии по истински случаи.

С какво запълваме мрачните ноемврийски вечери пред екрана, чети надолу:

Zodiac

Криминалният трилър на Дейвид Финчър разказва историята на един от най-легендарните серийни убийци на всички времена, който с лекота слага Дамър в малкия си джоб. Става въпрос за така наречения Зодиак, който се вихри в Калифорния през 60-те, а след всяко убийство праща кодирани писма до редакцията на San Francisco Chronicle. Самоличността му е мистерия и до днес, а съдържанието на едно от писмата е дешифрирано едва по-рано тази година.

Memories of Murder

За Пон Джун Хо се заговори покрай фурора на Parasite, но и по-старите му филми въобще не са за пренебрегване. Лентата му от 2003 година разплита поредица от убийства в Южна Корея през 80-те и 90-те със стабилно количество черен хумор, но и повдига сериозни въпроси като полицейското насилие, корупцията и предразсъдъците. Убиецът е заловен чак през 2019 година, почти 20 години след излизането на Memories of Murder.

Changeling

Анджелина Джоли е Кристин Колинс в тази драматична екранизация по действителен случай от 20-те. Няколко месеца след като синът ѝ отива на кино в родния си Лос Анджелис и никога не се връща, полицията го открива в Илинойс и го праща у дома. Когато го вижда обаче, майка му моментално осъзнава, че това изобщо не е синът ѝ. Липсват веществени доказателства, но се предполага, че истинският Уолтър Колинс е станал жертва на убийство.

За още изкуство, което ти влиза под кожата – При тигъра и дракона вътре в нас – важна е единствено схватката

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *