При тигъра и дракона вътре в нас – важна е единствено схватката

Пристигаме с голяма новина – рубриката Go Backstage се завръща с пълна сила, а за старт сме ти приготвили нещо грандиозно

0 коментара Сподели:

Наесен с песен – са казали древните, а ние казваме – наесен с повече изкуство, култура и специални моменти!

Избрахме именно началото на театралния и активен музикален сезон, за да ти съобщим страхотна новина – след първия ни епизод с Деси Андонова и кратка пауза рубриката на GoGuide – Go Backstage, се завръща с пълна сила, за да те хване за ръка и да те заведе на свещеното място за всеки артист – зад кулисите.

Веднъж месечно с тихи стъпки ще влизаме там, където се създава изкуството,

преди да застане пред очите на негово величество Зрителя.

Записване на албуми, репетиции на банди и музиканти, подготовка на концерти, изграждане на театрални представления, спектакли и пиеси, монтаж на филми, моделиране на арт проекти и какво ли още не ще са само част от процесите, на които ще те направим свидетел, защото, както гласи популярната сентенция – от значение не е целта, а единствено пътят до нея. Настрой сетивата си за вдъхновение и ни следвай, за да видиш детайли от подготовката на любимите ни артисти.

За Епизод 2 направихме специален избор какво да видиш, защото вярваме, че интуицията няма да ни подведе. Искахме да те направим свидетел на репетиционния процес на актьор, който още след филмите „Източни пиеси“ и „Авé“ прикова погледите ни, когато говорим за кино.

Последваха редица негови театрални изяви и моноспектакли, които следихме с интерес, а сега влизаме зад кулисите на Театър 199 „Валентин Стойчев“, за да проследим как той –

любимият ни Ованес Торосян, се готви за моноспектакъла си „Тигър и дракон“.

Текстът на спектакъла е създаден преди две години от Йоана Мирчева в навечерието на Нощта на театрите за литературен формат, а когато Ованес го прочита, сякаш и двамата знаят, че този текст ще се превърне в негов. След четенето Ованес се обажда на Йоана, за да ѝ предложи да направи разказа на моноспектакъл, и то неговия моноспектакъл. Останалото се превръща в любопитен работен процес, в който Йоана пише, Ованес променя и напасва, добавя лично негови рап парчета в някои от сцените, а режисьорът Юрий Дачев, сценографът Ханна Шварц и Мартин Каров, който прави музиката, досглобяват цялата магия.

Пиесата „Тигър и дракон“ е разказ за интуицията вътре в нас.

За онзи тигър, който много добре ни подсказва къде принадлежим и къде не, който ни води по пътя, който е личната ни индивидуалност и отличителен белег в света. Според Ованес в пиесата може да се припознае всеки млад човек в България, който търси себе си и своето място. На сцена виждаме пътя на героя към себе си и реалната схватка между тигъра и дракона.

Наблюдаваме процеса на изкристализиране на собствената индивидуалност, пътеката до Аза, намирането на личната същност.

Препоръчваме ти да гледаш Ованес Торосян в това страхотно превъплъщение

и да се замислиш върху ролята на този път, защото всъщност накрая ще осъзнаеш, че е абсолютно ок да си стигнал до края, да си се намерил, но е супер ок и да не си. Важното е, че вървиш, важното е, че си в схватката. Още за спектакъла можеш да видиш тук, а за още от Go Backstage ни следи тук.

За още от същото – виж Тигър и дракон

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *