Editors’ Choice: неща за кухнята, ума, сърцето

0 коментара Сподели:

Мястото на страниците ни, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва.

Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия. Бронзът вече се отдръпва от листата на дърветата, полетели към земята, но все още съществува: в отраженията на слънцето по градските прозорци, в ноемврийските моменти на съзерцание. Минаваме през всички спирки, които ни заинтригуваха този месец.

Идваш ли?

За кухнята: КЕДРОВА ДЪСКА

Става хладно за барбекю на терасата, а желанието ни за тези аромати не стихва. Опушени нотки и сладост получаваме и във фурната благодарение на новия си помощник в кухнята, а именно кедрова дъска от Primal Grilling (налични в Amazon). Ако си търсиш начин за по-интересно приготвяне на зеленчуци, риба и месо, дървото придава точното количество дълбочина към храната, без да превзема другите вкусове.

За брадата: BRADABRAT

Представи си канадец, който цепи дърва заради горното предложение, нали? Е, ако имаш приятел, който поне визуално се доближава до такъв (или ти самият се виждаш в това амплоа), вероятно си чувал за продуктите на BRADABRAT. От сапуни, през балсами и масла, чак до гребенчета и ножички за оформяне – брандът предлага всичко, от което една брада има нужда.

Нещо смело: БИЖУТА ЗА ЛИЦЕ

Бижутата винаги са били средство за изразяване, а през последните години, като отговор на скандинавския минимализъм, виждаме завръщане на по-смелите предложения. Погледът ни привлякоха супер стилните предложения на Mam Originals, създадени с устойчив труд, златно или сребърно покритие и естествени камъни, които да бъдат отражение на вътрешните ти нагласи. Има бижута както за най-дръзките, така и за по-плахите.

Нещо умно: SMART BIRD FEEDER

И докато сме на вълна устойчивост ти разказваме и за това умно изобретение. Bird Buddy е хранилка, която разпознава и заснема птиците, които я посетят. Освен това изпраща нотификация на телефона ти и пази всеки свой гост в база данни, от която можеш да научиш страшно много. Вграденият изкуствен интелект разпознава над хиляда вида птици – понякога само по песента им. Засега проектът е в kickstarter фаза, но събраната сума изглежда обещаващо.

Подаръкът: РЕПРОДУКЦИИ – ИВАН МИЛЕВ

Благодарение на Софийска градска художествена галерия и Художествена галерия Казанлък имаме възможност да държим в ръцете си 80 от най-известните картини на Иван Милев, както и кратки спомени за художника от негови съвременници, илюстриращи по прекрасен начин самобитния му талант. Албумът с репродукции е с обем 232 страници, а висококачественият печат позволява да се постигне почти пълното естетическо въздействие от картините.

Книгата: ЗВЕЗДНИ ДНЕВНИЦИ

Убедени сме, че няма човек на тази земя, който да не е чувал за „Соларис“. Станислав Лем създава вълшебни светове, изпъстрени с галактическо плаване, метеори и комети, изследователска дейност и звезден прах. Сатиричните му разкази „Звездни дневници“ описват времепространствените пътувания на чудака Ийон Тихи и засягат философски теми, съвсем релевантни в нашия свят.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *