Модерното изкуство у нас, поднесено по нестандартен начин през декември

Разказваме ти за един необикновен Pop Up Art Fest

0 коментара Сподели:

Шатото шепне с дъха на виното, произвеждано от собствените лозя.

Вкопана в хълма, избата е дом за пивко вино, специални събития, усмивки и незабравими моменти. Проектът е дело на българския архитект Жеко Тилев. В контраст на грубата каменна фасада между стените на колосалната сграда ни очаква изтънчен интериор.

Усещането за непреходност и всичко тук нашепва за характер, който да добави стойност към творчеството, разположено в него.

През декември домакините организират едно различно събитие, което да посетиш, ако цениш модерното българско изкуство и искаш да прекараш четири незабравими дни в тази атмосфера.

Срещаме се с млади български артисти, на които Шато Копса дава сцена, и се вдъхновяваме от творчеството им.

Началото на Copsa Open Art Fest ще бъде поставено с музикално изпълнение на живо с арфа, коктейли, коледни сладки, крафт шоколад, сладко от Розовата долина и свещи Le MonSen. DJ ще озвучи изложбата, а след нея ще се проведе дегустационен тур в избата на замъка с 3 сорта вино. За чудесен край на деня за всеки хедонист по душа ще има тематична рибна вечеря в ресторант „Зеланос“ по повод Никулден, а в неделя всеки желаещ ще може да се включи в следобеден релакс в компанията на чаша вино и четка в ръка.

Съвременният коледен pop up базар в подкрепа на модерното българско изкуство ще се състои между 8 и 11 декември, а ние ти представяме и четиримата артисти, чието творчество ще можеш да разгледаш:

Никол Андонова – NIKYOTO

Тази вдъхновяваща млада дама e едно от актуалните имена на съвременната българска арт сцена. Началото на нейния творчески път е през 2015 година, когато започва да създава  дигитални сюрреалистични портретни картини, свързващи мечтани светове с реалността. Със своето нестандартно творчество и индивидуален почерк продължава своето развитие с хипнотизиращите свойства на смолата, като отличителен щрих стават нейните „изтичащи картини“. Те са символ на нещо, в което тя вярва, а именно, че артистът е човек, който се страхува единствено от това да му се поставя рамка.

Нейна запазена марка са инсталации във формата на сладоледи и близалки. Творчеството на Никиото днес може да бъде откроено в някои от най-емблематичните бизнес сгради, бутикови хотели и частни колекции в България.

Константин

Роден през 1985 г. в Пловдив и завършил Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Константин е реализирал над 20 самостоятелни изложби на престижни места в България и в чужбина. Дебюта си прави в галерия „Алфа Арт“ в Ню Джърси в САЩ. Негови бутикови творби са част от национални и международни колекции. Изобразителните способности на Константин откриваме в платна, които оформят широк диапазон от колоритни стойности и формати, цветове и фигури. Основната задача на неговото творчество е създаването на система от символи.

MIKA SAV

Самоук художник, чийто фокус пада основно върху женствеността и женската енергия като всеобхватната сила, която създава живот и внася ред в хаоса. Артистичният ѝ дебют е през юли 2020 г. в рамките на ексклузивно събитие, показващо първата ѝ серия – „Седемте чакри“. Избрана е за финалист в престижния конкурс за съвременно изкуство – МОСТ, организиран от Vivacom ArtHall Oborishte 5.

От септември 2021 г. до март 2022 г. тя е официален участник и изложител в Dubai Expo 2020, като създава две арт инсталации специално за международния форум. Провела е свои самостоятелни изложби в сътрудничество с AustimClubHouse в Atlantis The Palm, Jumeirah Dubai, както и в колаборация с Galeria Gaudi в Мадрид, Испания. През 2022 г. тя участва в Art3F Global Art Fair, проведен в Люксембург. Последното си арт вдъхновение черпи от колективните женски образи в тракийската история и митология и създава уникален моден бранд, който превръща всяка дама в модерна богиня – това е MUSE by MIKA SAV. Мика е избрана сред най-добрите млади лидери в рамките на престижната класация на Forbes 30 Under 30.

Илиана Илиева

Не на последно място идва ред и на един съвременен артист, който твори в сферата на хиперреалистичната и концептуалната живопис. Профилът ѝ в Saatchi Art я описва като наблюдател, визионер, разказвач на истории, документалист, провокатор. Централна тема в изкуството ѝ е свободата със силата ѝ да обезоръжава и сплотява. Реализирала е изложби в галерия Vivacom ArtHall Oborishte 5 и в РЕ Клуб Галерия. През април 2022 участва в престижния арт форум The Other Art Fair, представен от Saatchi Art в Лос Анджелис. Инсталацията ѝ „Теория на всичко“ е селектирана в колекцията Best of Fair и се радва на огромен интерес на публиката. Картините ѝ са притежание на колекционери от България, Париж, Лондон, Лос Анджелис, Сан Диего, Хонконг. През декември 2022 предстои да представи третата си самостоятелна изложба в София, а преди това гостува с творчеството си в Шато Копса.

Вдъхновители, млади таланти – хора, които вярваме, че ще променят облика на изкуството.

А тук събрахме пет факта за виното, които може би ще те изненадат.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *