Събития на седмицата: 14-20 ноември

0 коментара Сподели:

Коя е тайната съставка за перфектната вечер?

След дълбоко потапяне във вътрешния свят, ака сте се почувствали предадени от липсата на събития на сайта ни миналата седмица (човеци сме, на всеки се случва да отсъства ден-два-три и да не успее да навакса с градския ритъм), тази седмица сме тук с най-хубавото от живота в столицата.

Тази обвита в ноемврийски мъгли и загадъчност красавица ни е приготвила

нежни ферии, поднесени с джаз, вино, и светлинки, но и много силни емоции. Влизаме в седмицата с кубинките и нескрита ярост към несправедливия свят, и бавно успокояваме страстите до края на календарната:

НИТО ЕДНА ПОВЕЧЕ: Концерт срещу насилието над жени
Строежа, 14. 11

По случай 25 ноември, Международният ден за елиминиране на насилието над жени, колективът на Феминистки мобилизации съвместно с други организации, партньори и артисти стартира инициативата “Седмици срещу насилието над жени”, с която цели да даде гласност на проблема с домашното и полово-базираното насилие и да привлече медийното, общественото и политическото внимание по темата.

 Стартът на инициативата ще бъде поставен на 14 ноември в 20:30 ч., когато на сцената на Строежа ще се качат страхотните Dead Man’s Hat, People of Maha и Callie. Те ще изсвирят едни от най-популярните си парчета в подкрепа и в солидарност с всички жени и момичета, станали жертви на насилие в някакъв момент от живота си, и ще споделят с публиката своите истории и лични причини да застанат зад каузата. Повече за събитието ще откриеш кат цъкнеш на линка в заглавието.

URBAN JAZZ NIGHT
Urban Soul, 16.11

Urban Soul Food&Drinks ни канят да се скрием от шумната градска есен на нежна вечеря, фино поднесена с джаз, вино и още нещо. Гости ще бъдат страхотните Невен Петрова – вокал и Александър Куманов – китара. Признати представители на изтънчената джаз-сцена, чието присъствие гарантира да докосне сетивността ни с грижа, стил и любов. За резервации можеш да се обадиш на +359 (0)89 777 5151 или да пишеш на мейла urban.51@outlook.com
Входът е 5лв, а преживяването ще бъде запомнящо се.

The Black Swells
KUPE, 17.11

Created with RNI Films app. Preset ‘Agfacolor 40’s’

След като напълниха КУПЕ в началото на лятото, The Black Swells се завръщат на сцената на клуба на 17 ноември. Групата е създадена през 2014 г. в София. След Dead Lovers Club (2015), Quiet Life (2017), те отвориха нова страница със записания в Сърбия Daily Grind. The Black Swells са свирили в съседните страни, както и на една сцена с имена като A Place to Bury Strangers, The Underground Youth, Gogol Bordello. Пусни си последното им ЕP тук и ако ти допадне, скачай към KUPE.

Moonage Daydream
Дом на киното, 18. 11

Ах, този Дейвид Боуи!  музикант, художник, актьор и световен пътешественик. Този документален портрет, представящ го само с негови думи от интервюта, давани през десетилетията, е дързък и визуално изобретателен подобно на самия Боуи. Появил се 6 години след смъртта му, филмът почита безсмъртието на неговото изкуство, използвайки редки архивни кадри, включително концертни изпълнения на ключови песни като „Moonage Daydream”, “Space Oddity”, “Sound and Vision”, “Heroes” и други. Калейдоскоп от концертни изпълнения и искрени интервюта, този портрет на Дейвид Боуи от режисьора Брет Морген (прочул се със свой филм за Кърт Кобейн) ни потапя в недостижимата галактика от музика, изкуство и ексцентричност на знаменития музикант. Билети взимаме от тук.

Нощ на театрите
София, 19,11

Десетото издание на нощта на театрите обещава да е може би най-страхотното събитие на сезона. Да се потопим в магията им чакаме откакто чухме за нея. Всичко, което ни предлага, можеш да разгледаш на този линк. Фокусираме вниманието ти към Народния театър, който предлага незабравимо преживяване за любимата си публика. На 19 ноември ще се изиграят седем спектакъла на пет сцени. Ще има изложба на театрални фотографии, POP UP книжарница, FOOD CORNER и музейна изложба с театрален реквизит и костюми. А за тези, които искат да прекарат повече от 12 часа в Народния театър, се предоставя уникална възможност – NT PASS. Виж какво ти дава той ето тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *