Sven Vath отново ще завладее сърцата и телата ни

Metropolis ни канят на Cocoon на 3 декември

0 коментара Сподели:
Metropolis

Помниш ли първия Cocoon през 2013?

Това беше първият световен парти франчайз, който стъпи на сцената у нас преди цели 9 години. Високите музикални стандарти, поставени от самия Свен Вет в съчетание с уникалната сценография и видео оформление от престижната Португалска криейтив агенция DubLab издигат цялостното изживяване на друго ниво. Той е от онези артисти, които прекрачват границите на времето и постранството, винаги излизащ от обичайното и откриващ нови начини да завладее посетителите. След като през 2016 затворихме IEC с надеждата да станем свидетели на нещо толкова велико отново, пионерите на електронната култура у нас- METROPOLIS, ни дават шанс отново да сме част от „приказната  джунгла“ COCOON, в чиито дебри се потапяме.  

Българската публика е първата в света, която ще се срещне с „новия“ Cocoon на 3-ти Декември в най-голямата зала на Интер Експо Център.

Това звучи като подранил коледен подарък, за който не сме се и надявали. И как иначе – тази вселена няма как да се събере под коледното дръвче. Заедно с легендата Sven Vath зад пулта ще застанат Maurizio Schmitz, Gregor Tresher с първото си live изпълнение за България, както и Metropolis DJs, които ще открият и закрият 9 часовия маратон в декемврийската нощ.

Cocoon е институция, която е един от основните фактори, електронната музика и култура да звучат и изглеждат по начинa,по който изглеждат в момента. През далечната 1996 година Sven е инспириран да създаде нещо ново, растящо и развиващо се. След негова визита на едно представление в Берлин през 1994 година, той остава адски впечатлен и ентусиазиран. От тавана на залата висели пашкули пълни с вода.Те символизирали Метаморфозата, Развитието и Промяната. Това eначалото на парти поредицата COCOON. Kонцепцията се разпространила из Германия, даже стигнала и до Северна Америка, но нещата не вървели както трябва и проектът бил замразен. През 1999 година проектът Cocoon рестартира. Този път не само като парти поредица, а като звукозаписна компания и booking агенция. Това еначалото на огромното влияние на COCOON.

We owe U our love of electronic music –

този транспарант беше опънат в средата на зала Фестивална на епичното парти на Cocoon през ноември 2013 година, което започна всичко. И този надпис описва емоцията на събитието по най-добрия начин.

Още от онази ноемврийска сряда в същата зала през 1998, когато Свен Вет ни разказа първата си приказка.

Оттогава изминаха много години, музиката и стиловете се сменяха, но присъствието на папа Свен e онази звезда, която винаги сочи верния път на всички залутали се в необятното море от звуци. Той е първият DJ, нарушил Британската хегемония на остров Ибиса именно с партито си Cocoon в клуб Амнезия в понеделник. Първият артист, който с авангардната си техно музика и с гостите на Cocoon промени целия музикален фон на „белия“ остров завинаги. Първият артист, който в продължение на 17 часа, сменяйки три локации в Слънчев Бряг държа родната публика „на гребена на вълната“.

В официалната страница на събитието ще откриеш повече информация, както и видеа, които да те подготвят за епичното парти, което ни очаква. Билетите са в продажба в сайта на Eventim.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *