Балансът между работа и свободно време възможен!

В EPAM България лагерите и инициативите надграждат възможностите за кариерно израстване и постоянно развитие на потенциала на талантите

0 коментара Сподели:
epam

Да балансираш между работата и личния живот може да се окаже истинска въртележка в условията на неспирния кръговрат на всекидневието, в който всички живеем. Ако търсиш място, на което не просто ценят личното ти време, но подпомагат цялостния ти фокус към по-добър живот, утвърдените практики на EPAM – разработени изцяло от служители на компанията, ще ти харесат.

Едва ли ще намериш по-добра офис среда, ако спортът и активно прекараното време са точно по вкуса ти –

тук лагерите и инициативите надграждат възможностите за кариерно израстване и постоянно развитие на потенциала. Регулярно в EPAM организират спортен лагер – инициатива, създадена от служителите в Well-being екипa на компанията за всички, които искат да посветят времето си на тренировки и активни предизвикателства. Изобщо не се изненадвай, ако скоро след като се присъединиш към екипа, се окажеш в отбора по футбол, баскетбол, волейбол или лека атлетика или ако най-верните ти другарчета за ски приключения през зимата, се окажат в офиса.

Повече за спортните лагери в следващите редове ни разказва Ивайло Пашов – Solution Architect, част от Well-being групата на OneTeam и организатор на спортните лагери.

Epam

Как се роди идеята да организирате спортни лагери в EPAM?

Лично на мен, един спортен лагер, в който се включих, ми помогна да премина през труден период. В последствие ми дойде наум, че ще бъде страхотно и за нас, и за EPAM. Освен това не са много компаниите, които прилагат подобен модел.

Кой е най-положителният ефект, до който тези активности водят?

Коментарите след лагера минават през градация: от „Кога ще бъде следващият спортен лагер?“, през „Беше много яко!“ до „Много ми липсвате всички!“.

Според мен има силен сплотяващ ефект, защото ни показва как да преминаваме през трудностите като си помагаме

и развива умението да оценяваме моментите, в които сме заедно за повече време.

Променя ли се нагласата на екипа към работния процес след спортните лагери?

Да, подпомага се и работната мотивация, защото дава така необходимия баланс между забързаното ежедневие на творческа и инженерна дейност и рестартиращото повдигане на ендорфини, с които ни зареждат физическите упражнения. Освен това спортът ни учи на дисциплина и взаимно уважение, които да прилагаме във всички сфери на живота, включително и в работа.

epam

Имате ли любими активности, които съпътстват задължително всеки лагер?

Макар да не е официално планирано, всеки лагер включва няколко парти вечери, понякога до ранните часове, напук на умората от интензивните тренировки.

Задължителен елемент от лагерите са отборните надпревари, които досега се провеждат от професионални треньори.

Надпреварите са разделени в различни игри в продължение на няколко дни и приключват с официално награждаване на победителите. Освен това включваме кондиционни тренировки и такива на отборите ни по футбол, баскетбол, волейбол.

Какви са спортните дейности, които планирате занапред?

За следващата година планираме много спортни дейности, някои от които са: зимен ски лагер, кънки на лед, пролетен и летен спортен лагер, рафтинг, преходи в планината, регулярните тренировки по футбол, волейбол и баскетбол. С Well-being екипа имаме и още много вълнуващи идеи, по които ще работим догодина!

Подобни инициативи са част от цялостната стратегия на EPAM в подкрепа на установяването на здравословен баланс между работа и личен живот. Компанията работи усилено в посока изграждането на отворена политика, при която служителите имат възможност сами да вземат решения относно работата, допълнителните активности, инициативи и социални придобивки, с които екипът се ангажира. По този начин всеки става активен участник в настоящето и бъдещето на компанията и екипите ѝ.

Ако и ти искаш да бъдеш част от креативен екип, отворен за най-различни приключения, прегледай свободните позиции тук.


Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *