Съвременните актьори, които ни размекват коленете част 2

Финалът на списък, който е по-горещ от всякога..

0 коментара Сподели:

Обещаното продължение на любимите ни актьори, които правят света по-смислен и красив със своята визия и игра, е тук. Целта, разбира се, е да не споменаваме имена, които са ясни на всички, а по-скоро усъвършенстван вариант на имена, които се споменават, но никога в този ред. Започваме с човека, който може да постигне десетки различни визии на себе си, за да се вмъкне и преживее дадената му роля…

 

Крисчън Бейл (1974)

От този набор е и Леонардо ди Каприо, но той е ясен. Сега за Бейл това същество е повече от вдъхновение, защото той не просто играе някаква роля, а полага неимоверни усилия, за да преобрази в съществото, което трябва да изиграе. Върховен професионалист и голям човек, който се крие зад таланта далеч от светлините, насочени към знаменитости от неговия ранг. Почетно споменаваме някои от най-добрите му роли в класиките „Американски психар“, „Еквилибриум“ и „Механикът“, както и последвалите „Престиж“, „Цветя на войната“ и изпълнението му като Черният рицар, разбира се. 

Джуд Лоу(1972)

Дълго бяга от образа на перфектния мъж, защото не иска да бъде запомнен просто с това. Лоу често е заявявал, че бащинството е негов приоритет и винаги трябва да поставяш интереса на децата си на първо място, да ги предпазваш от всичко, което може да ги нарани. Има пет деца и грижата за тях е неговата най-важна и любима роля. На света той подарява своите гениални роли и се превъплъщава в няколко невероятни персонажа от филмите „Талантливият мистър Рипли“, за който получава номинация за „Оскар“, „Гатака“ и „Изкуствен интелект“.

Негова страст са драматичните роли, които имат усложнено развитие и където може да покаже своите възможности, но въпреки добре платените изяви, които получава, Лоу никога не пада в клопката на парите.

Често не отказва проекти, стига ролята да му допадне. Пускаме си The Beatles с “Hey, Jude”и си мислим за него особено в образа му от  „Моите боровинкови нощи“ и  „Отблизо“.

Хю Джакман (1968)

Той приключи завинаги с „Върколака“, но ние изобщо не сме приключили с вълнението по него. Джакман е от добрите момчета, които са лоялни и верни. Има само един брачен партньор и специалната жена до него е с цели 13 години по-възрастна. Въпреки трудностите с неуспеха да създадат биологични деца те преодоляват всичко заедно и имат две осиновени. Често в интервюта австралийският актьор заявява, че жена му е най-великата жива жена на света, а ролята му в „Престиж“ с безспорен успех показва, че е истински феномен.

Венсан Касел (1966)

Като говорим за добри момчета, вече става време да споменем едно лошо. Обикнах го още в „Омраза“ и изобщо не искам да споменавам личния му живот, защото в главата ми завинаги ще бъдат Венсан и Белучи и точка по този въпрос. Още когато бяха заедно в „Необратимо“, на света стана ясно, че след като веднъж са били заедно и в живота, и на екрана, то създават една вечност, която никой последвал брачен партньор или друга тяхна половинка няма да бъде възприет сериозно от публиката. Френският чаровник е зашеметяващ не само в споменатите филми, а също така в „Апартаментът“, „Чети по устните ми“ и изящния филм „Черният лебед“.

Мадс Микелсен (1965)

Датското чудо, което след появата си обра де що имаше награди, а и до днес е във всяка класация за „най-сексапилни мъже“ в Дания. Получава признанието на критиката първо на родна почва, а после покорява и чуждестранното кино. Неговата силна роля в сериала „Ханибал“ затвърждава пътя му към славата, а пътят към женското вълнение датира доста по-отдавна във филми като „Казино Роял“, „Изгревът на Валхала“ и датската лента „Ловът“, за която печели златна палма за най-добър актьор на фестивала в Кан през 2012.

Киану Рийвс (1964)

Не е само моята слабост, а на милиони хора по света. Киану Рийвс е добрият герой и в професионално отношение, и в истинския живот. Неговата естественост и неподправеност в комплект с тежки моменти, белязали завинаги живота му, го превръщат в мъжа, който запазва своя дух, сила и младост заради подхода си. Един магнетичен мъж, чийто личен живот е толкова грижливо охраняван, че не искам да си „цапам ръцете“, като преразказвам излишно. Мога смело да заявя, че няма слаба роля, гледах го за първи път в „Разходка в облаците“, неговото емблематично участие в „Матрицата“, естествено, трябва да споменем, както и вълнуващите му превъплъщения в „Месец любов“ и „Адвокат на дявола“.

Един Киану за вкъщи, моля.

Ако се интересуваш от дизайн, това ще те вдъхнови.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *