Събитията, които да не изпускаш в Sofia Game Night

Ние направихме своята селекция от 7 жестоки ивента и ти разказваме повече

0 коментара Сподели:
gaming

Sofia Game Night е онзи фестивал, който кара сърцето на всеки геймър да тупти.

Необятният он- и офлайн свят на игрите те приветства с отворени обятия за четвъртото издание на събитието, а тази година програмата е повече от впечатляваща. В сайта им, който – тематично като от developer-и – е супер user friendly и ще ти покаже карта на всичко, в което можеш да вземеш участие.

Готов ли си? Скачаме през портала!

Геймърски стендъп с Inside Joke в Топлоцентрала

Случвало ли ти се е да не можеш да споделиш геймърския си хумор с хората около себе си, защото са далеч от твоята страст? На 5 ноември най-накрая ще можеш да се смееш на шегите, които те карат да пишеш с Caps Lock в груповия чат. Sofia Game Night и Inside Joke събират мастити комедианти, които цъкат и познават до основи световете на Heroes III, Half-life, Bomber man, Sonic, Mario bros, Pokemon, NFS, the Sims, Age of Empire, StarCraft Broodwar, Duke Nukem, Minecraft и шахмат. Домакин на вечерта ще бъде protoss-ът Дими Деянски, а останалите участници ще видите обявени във Facebook преди събитието!

Кецовете ти ще имат възможност за level up

Благодарение на Mihart Studio в Ballistic Sport ще имаш супер яката възможност да разбереш повече за процеса и изкуството рисуване върху кецове. Ще стане въпрос за избора на подходящ дизайн и подготовката на обувките, а след това крайният проект ще бъде представен по алтернативен начин. През целия ден ще има игри, разбира се, както и подаръци за победителите.

Вечер на залозите

 „Вечерта на залозите“ е събитие, повлияно от духа на най-старите и популярни улични игри със залагания. Артистите на MagicBar се изявяват като мошеници, а гостите вземат ролята на минувачи, които залагат предварително раздадени от организаторите покер чипове и интензивно участват в игрите. С всяка една напитка от бара получавате допълнително чипове и възможност за игра. В световните магически барове това шоу е познато като Bunco Night и е доста популярно. Нас ни привлича идеята да се откъснем от времето, в което живеем, и възможността да вдигнем адреналина си без залагане на истински пари.

Късометражно кино с Кинематограф

За четвърта поредна година Кинематограф ще се включи във фестивала. Този път ще заложат на класическата кинопрожекция, защото последните години геймингът и теми около него като виртуална реалност, пристрастяване, психика избухват в късометражното кино и ставаме свидетели на невероятни неща, които са подбрали специално в програма, посветена на игрите. В селекцията им има филми от много държави, сред които два от България. Първият е „На игра“ на режисьора Девина Василева. 

Enter the dream

Enter the Dream е събитие, позволяващо ни да надникнем зад завесата на част от игрите и загадките, с които бихме си имали работа в InsightRoom – една по-различна ескейп стая. Всеки отбор ще получи кратки инструкции, след което играта ще ни води през интересни места, ще изпитаме вълнуващи емоции и ще участваме в странни игри. За да участвате, е достатъчно да сформираме дружина от 3 до 6 играчи. Входът е свободен, но местата са ограничени, затова е нужно да се запишем предварително, което става на този линк.

ОТКРИВАЙ С РЪЦЕТЕ СИ миниработилница, базирана на LEGO® Serious Play®  

Детските играчки са само за деца? Помислете пак. Или ако не вярвате, запазете следобеда на 5 ноември за една работилница, базирана на LEGO® Serious Play® в G8! Организаторите предупреждават: „Подгответе се за сериозно мисловно предизвикателство, независимо че ще се забавлявате с (привидно) детска играчка!“. „Откривай с ръцете си“ съчетава вдъхновение и практически поглед и ще ви потопи в многомерното мислене под вещата навигация на опитни фасилитатори. Участието в миниработилицата е с предварително записване, а дизайнът на задачите е предназначен за възрастни и не е подходящ за деца по 16 години.

За да потвърдите своето място, можете да се запишете тук .

И за финал – мега-ултра-якото събитие, на което ви заклеваме да отидете:

Who Shot The Sheriff

Who Shot The Sheriff е social deduction игра, подобна на заглавия като Mafia и Werewolf. Всеки участник ще трябва да влезе в обувките на един от тринайсетте различни жители на едно градче в Дивия запад (Barkeeper, Sheriff, Courtesan, Bounty Hunter, Outlaw, Magnate и т.н.). Въоръжени със своя револвер, остър език и солидна доза дедуктивна логика, всеки персонаж трябва да отгатне истинската самоличност на своите събеседници и да помогне на своя отбор. Изпълнена с кроежи, убийства, предателства, публични линчове, дуели по пладне и всички останали нужни предпоставки за неподправена old west атмосфера. Това, което ни гарантират организаторите, е автентично тенеси уиски, миризма на барут, никога повтарящи се заплетени сюжети, качествена live action role playing игра и незабравимо пътешествие във времето. Входът е свободен, но местата са ограничени и за да можете да участвате, ще е нужно да се запишете в някоя от официалните игри.

За повече информация, пълен календар със събития и списък с всички локации – цък тук.

8 арт пространства, в които да нахраниш душата си

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *