5 кафетерии, в които да започнеш деня си

Дневна доза бууст: местата за кафе, в които започваме деня си

0 коментара Сподели:
фабрика дъга

Топлият ни пристан в студените градски дни, уютният ни оазис в хладните есенни вечери, началото на деня, което просто трябва да започне там, и любимото ни място за срещи – всичко са ни те! Местата за кафе и чай в града ни са толкова много и толкова разнообразни, че през октомври държахме да ти покажем нашата лична топ селекция.

Идваме в любимите ни чайни и кафетерии за чаша изумително еспресо, капучино с пяна до небесата, чай с аромат на щастие и вкусни предложения, които подкрепят целия този разкош.

Баристите на тези локации успяват да стартират деня ни по-добре и от лайф гурута, а това, което творят зад бара, наричаме с име едно – изкуство!

Dabov Specialty Coffee

dabov

Кафетърсачите откриват съкровища! Йордан Дъбов и екипът му посвещават времето и енергията си, за да проследят пътя на специалното кафе и да го представят на рецепторите ти в пълния му блясък и в най-добрата за целта обстановка. Специалното кафе е необикновен продукт не само заради невероятния си вкус, а и заради труда и отдадеността на хората, които са посветили целия си живот в търсене на перфектното му качество. По пътя на кафееното зрънце всички по веригата работят в партньорство, за да може крайният продукт истински да смае сетивата.

Всяка глътка, която ще опиташ в Dabov, е плод на много пътешествия, знания и опит, за да стигне до небцето ти и да те усмихне.

Предлаганото кафе тук е 100% арабика и лично подбрано от Йордан Дъбов от страни като Бразилия, Колумбия, Етиопия, Хондурас, Никарагуа, Коста Рика, Кения, Гватемала и др. Вкусовите нотки на шоколад и плодове усмихват всички сетива, а лабораторията им произвежда уникални блендове арабика, които нямат аналог. Всяка една от локациите посреща с ароматна прегръдка още от вратата и с много разнообразие, което да вземеш и за вкъщи. Последната вълнуваща новина е, че Dabov Specialty Coffee отваря нова локация в кв. Изток, на ул. „Николай Хайтов“, която ще те очарова съвсем скоро – през ноември.

ул. „Любен Каравелов“ 58
088 247 7000
бул. „Христо Ботев“ 1
Петте кьошета
088 247 7000
ул. „Ангел Кънчев“ 28
088 247 7000

From Barista Coffee And More

From Barista Coffee and More

С малки глътки напред From Barista Coffee and More станаха едни от посланиците на кафе културата у нас и ни показаха, че кафето е страст, преживяване, изкуство и религия, на които се посвещаваш естествено и от сърце. Освен екип от сертифицирани баристи тук имат собствен бленд и single origin серии, които подбират сами и с опита и старанието превръщат в ароматни чаши съвършенство. Ние вземаме кафето на сериозно, затова те съветваме да дойдеш и да изпиеш своето specialty coffee тук.

ул. „Бачо Киро“ 26-30
088 776 5788

Memento

Memento

Ежедневна доза кофеин, феерия от вкус или ароматна магия? Както и да го наречем, кафето е вселена като никоя
друга, а ние трепетно се потапяме в нея, за да събудим всички сетива. Memento знае как да привлече рецепторите ни с всяка глътка неустоимо, кремообразно и наситено кафе, приготвено от най-доброто оборудване и от вещите в занаята баристи. Всяка чаша от тази кофеинова афера ще прелъсти небцето, ще събуди ума и тялото и ще те подготви за новия ден.

ул. „Г. С. Раковски“
088 840 2333
НДК
088 955 5682
бул. „Витоша“ 32
087 903 3763
ул. „Шипка“ 48
088 588 8500

Martines Family Coffee Roastery

martines

Първото заведение на семейната кафе пекарна събира множество пътувания, знания и умения, придобити за 17 години във вълнуващия свят на кафето. Една от ценностите на очарователната пекарна е подкрепянето на малките
независими бизнеси и именно затова Martines предлагат голямо разнообразие от специални кафета. Тук всяко зрънце е подбрано от малки ферми от Бразилия, Перу, Етиопия, Колумбия, Ел Салвадор, изпечено по специализиран метод в зависимост от сорта и спецификите си и превърнато в ароматен разкош за сетивата.

ул. „Христо Белчев“ 1А
088 845 4288

Фабрика Дъга

на откриващата снимка

Казват, че капучиното във Фабрика Дъга е изкуство. Е, тъй като ние сме напълно съгласни с това определение, пристигаме тутакси за чаша ароматно съвършенство. Разнообразните варианти включват кокосова, овесена, бадемова или матча премяна, така че да избереш тази, която най-добре ти пасва. Ако пък искаш да усетиш горещата страст на филтър кафето, то тук те очаква избор от френска или аеро преса, V60, хемекс и други, с които
да се насладиш на този така наситен и богат вкус.

ул. „Веслец“ 10
02 444 0556
ул. „Шейново“ 13B
02 440 0056

Editors’ Choice: вкусове, аромати, цветове

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *