Editors’ Choice: вкусове, аромати, цветове

Навяната през прозореца прохлада ни кара да се завърнем към града

0 коментара Сподели:
editors' choice

Мястото на страниците ни, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва. Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия.

В октомврийската си селекция обръщаме поглед към световните новости, към любопитните новини в града и към заниманието, което често обитава рачните мъгливи есенни дни – четенето.

Посрещаме есента с аромат на циклама.

Колаборацията: Valentino x Pantone Colour Institute

Институтът Pantonе и Maison Valentino ти доказват, че не си видял всички цветове в спектъра. За последната колекция на модния бранд Pierpaolo Piccioli се фокусира върху един нюанс – Valentino Pink PP. Цветът е толкова ярък и енергичен, че обагря всичко. Локацията – Carreau du Temple в Париж, поканите за ревюто, творенията, които се редуват по подиума, както и жестокият костюм, с който е облечена Zendaya на първия ред, впечатляват с магнетизма си.

Ароматът: Dior J’Adore

Новият прочит на класическия аромат има всички познати нотки на оригиналния, но с добавени топлина и свежест. Напомня на чисти дрехи в студен ден. Защо? Защото в парфюма няма и капка алкохол. Създаден е с помощта на наноемулсионна техника с високо налягане, която създава силно концентрирана формула, но с вода в основата. Това прави самата течност леко млечна, така че усещането е почти като пръскане на много декадентен парфюмиран лосион върху кожата ти.

Продуктите: SO ferments

SO ferments e място в София, специализирано в работата с благородните плесени А.Оризае и Р.Олигоспорус или Коджи и Темпе, както и други ферментации. Вдъхновявайки се от традиционните методи на ферментация, създават полезни продукти с натурален умами вкус. Привърженици са и на идеята за работа с нулеви отпадъци, което подкрепяме с две ръце. Целта им е да работят с български продукти и да добавят богат и комплексен вкус в дните ти!

Скулптурата: Водна паша

Новото попълнение в пейзажа на Южен парк излезе на повърхността на водното огледало в дните около празника на София и предизвика доста поляризирани мнения. Композицията на Павел Койчев метафорично изобразява одухотворения водач и лидер, който повежда народа си към по-добро. Ние харесваме инсталацията и заставаме зад идеята за повече модерно изкуство в градската среда.

Книгата: 90 хроники за щастие

Книгата е лична изповед Валентина Антонов – млада жена, стигнала до ръба на пропастта в желанието си за постигане на успешна кариера и професионално развитие. Между кориците ѝ се събират разкази за изтощение, неудовлетворение, бърнаут, но и такива за удоволствието от живота, природата, благодарността, свободата. Защото след близка среща с болестта, друг изход няма.

Джаджата: Kindle Scribe

Ако някога си искал да драснеш нещо в електронната си книга, твоето време е тук. Преди дни Amazon представиха новия Kindle Scribe, който е най-модерният електронен четец, и ти дава възможността да пишеш, рисуваш, драскаш и ограждаш във всеки документ. Нямаш възможността да подчертаеш изречение или да напишеш нещо в полето до абзаца, но можеш да „залепиш“ бележка на конкретна страница, което пак е жестоко!

А тук те запознаваме с Валентина Антонов – авторката на „90 хроники за щастие“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *