Събития за седмицата: 3-9 октомври

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Ако следиш внимателно сайта ни знаеш, че всеки понеделник ти предоставяме внимателно подбран списък

с най-яките събития, които можеш да посетиш в София. Е, разчупваме малко формата и тази седмица се преливаме и в Tik Tok, но тук, на сайта ни, ще откриваш по-пълна информация за всяко едно от тях. Събитията на октомври събуждат любопитството ни и нямаме търпение да видим какво още ни очаква.

 Хайде, идвай с нас!

ВЕЧЕРИ НА БЪЛГАРСКИЯ КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ /прожекции и дискусии/- ФЕСТИВАЛ
2 октомври

Започваме седмицата си с вечери на българския късометражен филм. В Yalta Art Room започва новата инициатива, която ще се разгърне в целогодишен фестивал. Целта е да показва най-добрите кинематографични постижения на младите български творци за годината. Ние нямаме търпение за прожекцията на ПОКРИВ на Невена Николова и Петър Герзилов, а това е списък на всички:
Първите филми, които ще ви представим са:

ЖИВОТ- реж. Красимир Калушев
10 МЕТРА И НЕЩО- реж. Йордан Михайловски
ПОКРИВ- реж. Невена Николова, Петър Герзилов
ВИ- реж. Деян Цвятков
КНИГА ЗА ХОРАТА- реж. Владислав Лаков

След прожекцията е предвидена дискусия с публиката.

КОЛКО СКОРО Е СЕГА? // СТРУКТУРА PROJECT ROOM: Анатомия на процеса №3
4 октомври

Заглавието на изложбата е заимствано, както може би се досещаш, от песен на The Smiths от 1984 г. – песен за човешките същества и необходимостта от междуличностни отношения. „Аз съм човек и имам нужда да бъда обичан, точно както всички останали“. Чакаме те в галерия Structura за откриването на изложба на български и австрийски художници, която се занимава с въпроса как бъдещите сценарии за живот влияят на днешната ни реалност и как реалността е посветена на една виртуална вселена, задвижвана от машини. Ако някога си си казвал „брат, живеем в симулация“, определено ще ти хареса.

ОСТАВА на 30/ Юбилеен концерт/ 07.10 зала 1 на НДК
7 октомври

Ами, петък е! Хващаме те под ръка и отиваме да слушаме Остава! Групата празнува 30 години на сцена с най-любимите ни парчета и обещават да дадат най-доброто от себе си. Зала 1 на НДК ще отвори вратите си в 18:30, а Свилен и банда ще те пренесат в света на творчеството си след 19:30.

CineLibri 2022 | Церемония по откриване
8 октомври

Няма как да пропуснем откриването на един от най-ценните за София кино фестивали! Cinelibri повдига завесата на новия си сезон с дебютът на Тео Ушев в пълнометражното кино. За филма ти разказваме в септемврийския ни брой, а на 8 октомври го гледаме в захлас! Издържан в стилистиката на научнофантастичната антиутопия, където смешното граничи със страшното, а абсурдът добива смразяваща логика, „φ1.618“ е истинско жанрово предизвикателство и без съмнение заслужава да даде старт на Синелибри 2022, превръщайки се в първия български филм, който открива фестивала. Прожекцията на „φ1.618“ на 8 октомври ще е първа и вероятно единствена в България до старта на регулярната дистрибуция.

Döner Muzik vs Orient Express
8 октомври

Добре де, не може само култура. Затова след премиерата се отправяме по Раковска, докато стигнем до КЕВА, където ни очаква ориенталска вечер с много блясък и кич. Да, правилно се ориентираш, за Döner Music става въпрос. Ще разтърсим естетическото си възпитание с Julieta Intergalactica, а после, кой знае, течението може да ни отведе в КУПЕ…

Така приключва нашата седмица, не пропускай да се върнеш и следващия понеделник, когато пак ще сме тук и в Tik Tok, за да насочим компасът ти към най-интересното в градската джунгла.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *