Белослава – две хубави очи, МУЗИКА, лъчи

0 коментара Сподели:

снимки: Диляна Флорентин, стайлинг: Слав и Хубен

От поне седмица си тананикаме само това: „Всяка сутрин усещам как ръцете ти прегръщат ме, и няма друго, има чудо, няма друго. Всяка песен, която пишеш ти за мене всяка вечер, няма друго, няма друго, има чудо, няма друго. Всяка стъпка танцуваме и няма ритъм, само смисъл. И няма друго, има чудо, има чудо, няма друго. Твойта ласка нежно разпилява обич, наш’та обич. Няма друго, има чудо, има чудо, няма друго“. Тананикаме си го, защото обожаваме нея и гласа ѝ.

Тя е нежното трептение на българската музика.

Тя е докосване,  къдрици, огрени от морски залез. Тя е уханно кафе, топъл чай, плоча, пусната на разкошен грамофон, тя е енергия и вибрация. Тя е уют, лято и всичко, което искаме да чуваме, когато казваме и усещаме думата музика. Тя е лекота. Белослава е сред любимите ни артисти, чиято работа адмирираме, а съвсем скоро разкошният ѝ глас отбеляза 22 години на професионалната сцена. За новото ѝ парче, за всичко, което можем да чуем от нея на винил, за предстоящите проекти и националното турне, за това коя е тя сега – говорим с онова момиче, което още стъпва босо по пясъка със същата лекота, с която пленява меломанските ни сърца и големите концерти. Дами и господа, в красотата на октомври – Белослава!

Здравей! Белослава, за нас е удоволствие и още в началото ще ти издадем една тайна – ти си нашето лятно момиче. Винаги те свързваме с лятото и с онова красиво, кадифено, меко и леко усещане, което любимият ни сезон носи. И въпреки че вече е октомври, ще започнем с този въпрос – как мина лятото за теб?

Имах много вълнуващо лято. Изминах 10 000 км с кола и имах щастието да пея на много сцени из цяла България. Концертите по случай 22-годишния ми път на сцената започнаха още от април и имах радостта да видя как се събуди лятото в различните кътчета на страната ни. Много е красива, безспорно.

Носиш ли го още в сърцето си?

Аз не нося лятото в сърцето си, по-скоро усещането ми е, че аз съм лятото. Душата ми е лято.

Отпразнува 22 години на сцена, които отбеляза с концерт на Аполония 2022. Ако трябва да сложим едно единствено име на това твое пътуване през годините – как бихме го нарекли и какво ти донесе то?

Аполония е една от 18-те фестивални и не само сцени, на които празнувахме музиката. Имам огромното щастие да изразявам любовта към живота генерално, чрез музиката и знам, че говоря от името на много хора, които изпитват същото, но нямат моята трибуна. Пътят на музиката ме среща с невероятни хора, които гледат прямо, жадно и будно живота. Те също са мое огромно вдъхновение. Благодаря на своята публика. Наистина смея да твърдя, че ми дава и ме учи на много.

Преминаваме директно към най-новото и най-горещото – новата ти песен „Има чудо, няма друго“. Толкова слънце има в този клип – разкажи ни всичко за парчето!

Песента написах през зимата. Аз не вярвам в чудеса, вярвам, че ние, хората, сме самото чудо. Всяко чудо зависи да го случим самите ние. За това трябва вяра, себепознание и осъзнаване. Животът е богатство. За да реализирам песента, ми помогна един изключителен млад музикант – Волен Милчев. Записа божествени вокали, много елегантен бийт и песента полетя. Клипа снимахме в нашата къща на морето. Там животът ми е най-красив, вдъхновяващ и осъзнат. Там съм написала 80 процента от текстовете на песните си. Там отгледахме нашата дъщеря Божидара, посрещали сме стотици приятели, изпили сме много вино и сме изтанцували времето на красиви залези с любимата ни музика.

Вярвам, че поне малко от този безкраен дух на дома ми се е запечатал в клипа на песента.

Разкажи ни за винилите, за това, което можем да чуем от теб на плоча, и защо избра този подарък към публиката си? Знаем, че това е един „гъдел“ за артиста, едно бутиково съкровище за всеки изпълнител?

Истински вярвам, че каквито и виртуални времена да настанат, ние, хората, винаги ще имаме нужда от топлина, допир, нежност, докосване, целувка, както и да си имаме на рафтовете любимите книги, дискове и плочи. Физическото усещане винаги ще побеждава виртуалното, защото то носи хиляди знаци на значимост и спомени, които притежаваме само ние, човеците. Така си мисля.

Какво следва? Чухме за зимно национално турне, което предстои, и искаме да знаем всички подробности.

Много съм щастлива да поканя своята публика в седем града на седем невероятни сцени. Всички зали, които избрахме, са емблематични за градовете си и са с чудесна акустика, което е много важно за нашата музика. Казвам нашата, защото тя е създадена и изсвирена от моите невероятни колеги, с които съм на сцената повече от 20 години. Живко Петров, с когото сме извървели най-дългия и вдъхновяващ път. Той е мой учител и приятел завинаги. Антони Рикев, също изключителен музикант и голяма част от сърцето ми, с когото работим в момента по 5-ия студиен албум. Димитър Семов, Росен Захариев. Елена Кокорска с божествения си глас и на сцената с нас ще пее и свири на китара Александър Славчев.

Турнето ще завърши в София на сцената на Зала България на 6 декември. Каня ви от сърце!

Знаем, че си изключителен кулинар, ние пък обожаваме хубавата храна и съветваме хората къде могат да я намерят, затова, ако ти отправим предизвикателство – коя е твоята есенна рецепта, с която би зарадвала сетивата ни? Какво още да опитаме за уют на душата през студения сезон?

Купувате три големи дюли. Нарязвате на полумесеци, подреждате в тава за печене и поръсвате обилно със захар, по-малко сол и черен пипер. Поливате с чаша хубаво червено вино, добавяте и 2–3 пръчки канела, 5–6 кубчета масло и покривате с фолио за печене на 180 градуса за час. После махате фолиото и запичате дюлите с парченца горгонзола и много орехи до златисто. Продължавате с още червено вино и добри приятели, разбира се.

Пускаме си винила „Улици“ и си чертаем план за бягство, но къде да отидем? Кои са улиците на Белослава – ако трябва да разходиш напълно непознат, за да го запознаеш с любимата ни София, какъв ще е маршрутът?

Израснах на улица „Шейново“, близо до родилния дом. Миризмата на кюфтенцата от Чешкия клуб влизаше право в кухнята ни, още Докторската градина и ангелите в снега, които правех на път за детската градина пред Библиотеката. Това е моето минало, спомени, детство и огромна обич.

Коя беше Белослава преди и коя е сега? Как би се описала?

Колкото и гравитацията да ни придърпва през годините, толкова и душата ликува. Със сигурност се променям, но поне се старая и работя над това промените да са за добро и за радост и на мен, и на любимите ми хора. Пък сега някой и друг бял косъм си е направо РАДОСТ. Има ни!

Какво предстои?

Животът!

И за финал – какво да кажем на тези хора през октомври?

Извадете любимите пуловери, изпечете си червени чушки, запалете си каминка или радиатор и на хубава музика и вино поканете приятели. От мен – само обич!!!

За още от същото – виж Неделя късен следобед, Белослава и нейната музика за душата

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *