Татковци, заведете децата си на събитие!

Тук сме да ти разкажем за едно, но развихри въображението си

0 коментара Сподели:

Септември е месец, който винаги носи със себе си желание за нови емоции и занимания. За някои това ново начало, произхождащо от края на лятото, е по-вдъхновяващо и от началото на новата година. Заредени със слънчеви лъчи и неспиращ хъс за споделеност ти разказваме за едно неделно събитие, на което да отидеш с детето си за тонус, радост и забава.

Освен това този своеобразен излет сред природата ще те запознае с нови хора, ще разнообрази връзката ти с детето и ще създаде незабравим спомен.

Dadathlon e събитие, което ще се състои на 25 септември, неделя, до езерото Панчарево – на големия паркинг преди ВЕЦ Кокаляне и е предназначено за татковци и техните деца. Dadathlon олицетворява идеята за едно модерно активно бащинство, в което бащите прекарват повече време с децата в всякакви активности на открито като бягане, колело, хайкване.

Серията събития ще се случи в различни държави, а българското обещава страхотни емоции на открито.

Включва 3.5 км преход хайк над Панчаревското езеро по приятна и лесна за ходене горска пътека, водеща до уникална гледка към езерото и Витоша, след което ще има забавни игри за всички участници за татковци и деца.

Програмата започва със записване на място в 9:30 часа на 25 септември на големия паркинг на ВЕЦ Кокаляне, до езерото Панчарево. Всеки участник получава стартов подарък, а след кратка загрявка се тръгва по маркираното за събитието трасе. След края на прехода всеки участник ще получи заслужен медал и ще може да се включи в игрите като човешка джага, волейбол с чаршафи, надбягване с чували, крикет, боулинг и други щафетни игри с топки. На разположение ще е и образователният мобилен цветен павилион на инициативата „Горичка в количка“, оборудван с многобройни материали за опазване на околната среда. Всеки, успешно приключил прехода, ще получи подарък!

За да си подготвен, от организаторите препоръчват да вземеш вода за себе си и малчугана, да сте с подходящи обувки и връхна дрешка. Ако обичате да хапвате, вземете и нещо за из път, въпреки че са предвидени сандвичи, вода и плодове.

За Dadathlon можеш да се запишеш на място или от този линк.

Събитието е организирано от българското сдружение „Старт“ и е част от европейския проект Dadathlon (N: 101050399), съфинансиран по програма „Еразъм+“, сектор спорт, с инициатор шведското сдружение DaddyHood. Чрез проекта се подкрепят, образоват и вдъхновяват бащите в цяла Европа. Основната цел е да мобилизира общността на бащи за едно модерен и активно бащинство.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *