Перфектна кожа през студения сезон – мисията възможна!

Студеният сезон е точно на прага ни, а ние ти разкриваме нашите три тайни за перфектна кожа на лицето и тялото

0 коментара Сподели:

Краят на септември е и това вече се усеща с пълна сила. Щипещият студ рано сутрин по откритото ни лице, липсата на енергия, реакцията на кожата ни към определени продукти, които са ѝ били любими през лятото, но вече не –

всичко това са признаци, че трябва да преминем към нашата есенно-зимна рутина, за да се чувстваме и изглеждаме добре.

Всички искаме да сме със сияеща кожа на плажа, със страхотно изглеждащо и хидратирано лице на морските партита и с кожа на тялото, която да е като кадифе. Истината обаче е, че тази магия се постига именно през зимата. Ако през студения сезон сме се грижили с любов и подходящи продукти за кожата на лицето и тялото си, то със сигурност ще ни се отплати и през топлите месеци ще ни трябва много малко, за да поддържаме очарованието на нашата визия. Ето защо заедно с нашите приятели от Laboratorios BABÉ ти издаваме три задължителни стъпки, които са пътят ни към съвършената кожа. Спазвай ги стриктно, прилагай ги с любов и ще видиш, че резултатът определено ще е „УАУ“ и през зимата и през слънчевите летни дни.

Почистването, без което не можем

Ако някога си била на експерт-дерматолог, ако си си говорила с приятелки, които са изключително запознати с грижата към кожата, ако твоята майка ти е давала съвети как да поддържаш зоната около очите и деколтето – то със сигурност си чула само една дума ПОЧИСТВАНЕ! То е светият граал в грижата към кожата, то е началото на всяка рутина. Без него не може и не трябва и именно то подготвя кожата ни за всички останали стъпки и продукти, които предстои да нанесем. Много е важно да почистваме дълбоко, прецизно и с внимание. Прекалено агресивните скрабове или продукти с киселини могат да „надраскат“ или да се окажат силни за нашия тип кожа.

Ето защо ние избираме почистващата серия на Laboratorios BABÉ.

Техните Мицеларен гел, Мицеларно олио и Мицеларна вода са точните продукти, от които се нуждаем на ежедневна база, за да поддържаме кожата на лицето и деколтето си съвършено почистена. Мицеларният гел е подходящ за всеки тип кожа, дори и най-чувствителната, атопичната или силно реактивната. Действа благоприятно и при мазна кожа и такава, склонна към омазняване. Неговите мицели „улавят“ замърсяванията, без да дразнят, а формулата му е обогатена с успокояващи активни съставки – глицерин, бетаин и женско биле. Мицеларното олио препоръчваме за суха и много суха кожа, защото е обогатена с натурални масла. Формулата ѝ без отмиване е страхотна и позволява удължено действие на активните съставки – масло от памук, масло от невен и пантенол. На Мицеларната им вода може да разчиташ за идеално отстраняване на грим и замърсявания. Тя е подходяща за всеки тип кожа, дори и най-чyвствителната или тази, подложена на по-агресивна дерматологична терапия, а освен това има 97% натурални съставки и пребиотичния ефект, който засилва естествените защитни функции на кожата.

Хидратиране + подхранване – точната комбинация

Втора стъпка след почистването задължително е хидратацията. Кожата ни е „жадна“ почти през цялото време, но вместо да слагаме подхранващи и хидратиращи продукти на всеки час – с точния крем или серум си осигуряваме всичко необходимо с едно нанасяне. В избора ни от продукти залагаме на серията за хидратация и подхранване на BABÉ. Хидратиращ и пребиотичен крем за много чувствителна кожа, Подхранващ крем с SPF 20, Лек хидратиращ крем с SPF 20 и Хидратиращ крем-гел са съкровищата, които ни дават страхотна хидратация, много активни и важни съставки за отличното състояние на дермата и защита срещу дразнене и пресушаване.

Хидратиращият и пребиотичен крем за много чувствителна кожа предотвратява зачервяванията и осигурява 24-часова хидратация на кожата,

като е силно препоръчителен за много чувствителна кожа, реактивна кожа или кожа с розацея. Има действие 4 в 1 – успокоява, хидратира, предотвратява зачервяванията и има пребиотичен ефект. Той съдържа цветно-фузионни микрокапсули, които отделят лек пигмент и видимо прикрива зачервяването, защитава, коригира и повишава нивото на толерантност на кожата. Подхранващият Крем С SPF 20 и Лекият хидратиращ крем С SPF 20 също избираме заради многото им ползи, които може да видиш тук и тук, а Хидратиращият крем-гел с лека и бързоабсорбираща се текстура матира кожата и я предпазва от омазняване.

Тялото – този храм на красотата

Кожата на тялото ни също се нуждае от внимание и грижа не по-малко от тази на лицето. Истината е, че тя и нейното състояние могат да ни издадат много за всички процеси в нашия организъм. Серията „Грижа за тялото“ на  Laboratorios BABÉ съдържа богата гама от продукти за ежедневна хигиена, подходящи за чувствителна кожа, за специфични кожни състояния като атопичен дерматит или много суха кожа. Те ни предлагат още продукти за интимна грижа, грижа за майката, грижа за ръце и крака. За атопична кожа ти препоръчваме техните Емолиентен крем и Душ олио, а за грижа за ръце и крака избери възстановяващия крем за ръце, възстановяващия крем за крака с урея 10% или Babé Антисептичен сапун. 100% Алое вера гелът пък е идеален за раздразнена кожа след излагане на слънце, бръснене, отстраняване на косми или козметично лечение. За специфичните зони можеш да избереш между Babé Антицелулитен стягащ крем-гел, Крем за зърна, Крем против стрии и Интимен гел. 10% уреа възстановяващият им лосион използваме, когато искаме възстановяване нивото на хидратация на кожата, бързо успокояване чувството на опънатост на кожата, дразненето или сърбежа и непосредствено усещане за комфорт.

Той възстановява мекото и кадифено усещане на кожата благодарение на действието на Уреа и Масло от Соя.

Хвърли един поглед и на продуктите им за чувствителна и деликатна кожа, а за финал споделяме да не забравяш, че кожата ти през зимата изисква точно три кратки стъпки – почистване, хидратация + подхранване и внимание към зоните на тялото. Добави правилните продукти и любов и обещаваме – лицето ти ще заблести!

За още от същото – виж Ампули vs. кожни проблеми

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *