5 събития за началото на декември

Предколедно в седмицата 4 - 10 декември

0 коментара Сподели:

След първото побеляване на София за сезона, запалването на коледните светлини на градската елха и щипещия бузите студен въздух можем официално да се отдадем на предколедно настроение. Какво сме ви избрали тази седмица? По нещо за душата всеки ден, за да ни е топло вътре дори когато сме навън.

2CELLOS ЩЕ ВДИГНАТ СОФИЯ НА КРАКА В ПОНЕДЕЛНИК

2CELLOS готвят грандиозно шоу в най-голямата зала у нас! Най-успешното инструментално дуо на нашето време представят новия си албум SCORE, който е посветен на филмовата музика. Грандиозното шоу на 2CELLOS в България ще бъде в две части. В първата ще бъдат на сцената със струнен оркестър, заедно с който ще ни поведат на пътешествие из филми и сериали, като Gladiator, Lord of the Rings, Game of Thrones, The Godfather, Titanic и др. Във втората част компания на сцената ще им прави известен барабанист, с когото ще вдигнат Арена Армеец на крака, изпълнявайки всички хитове, с които дуото стана толкова популярно у нас – Thunderstruck на AC/DC, Smooth Criminal на Michael Jackson и др. 
Кога: 4 декември, 19:30 – 22:00 ч.
Къде: Арена Армеец, бул. "Асен Йорданов" № 1, София
Билети: в касите на EASYPAY, EPAYGO.BG, OMV, THE MALL, билетен център НДК, онлайн в мрежата на Eventim и на касите в цялата страна.

АНАЛИЗ НА ЧОВЕШКАТА ДУША ВЪВ ВТОРНИК

Ако философията е сред интересите ви, то определено това събитие ще ви хареса. Новият Акропол организира литературна вечер, посветена на Ерих Фром – “Ерих Фром: Любов, Битие, Свобода”. Сред подтемите, с които ще ни запознаят, са Анализ на човешката душа, Да бъдем, вместо да притежаваме, Умението да обичаме и Свобода: път към зрялостта и отговорността. 
Кога: 5 декември, 19:00 – 20:30 ч.
Къде: ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 38, София
Вход: 8 лв. (за студенти: 5 лв.)

LA LA LAND В ЧЕТВЪРТЪК

Само няколко месеца след главозамайващия успех на „Оскарите“ и световната му премиера като филм концерт българските зрители ще могат да се наслаждават на мюзикъла „Ла Ла Ленд“ на голям екран и в съпровод на симфоничен оркестър. Зала 1 на НДК ще се превърне в легендарната Hollywood Bowl, която на 26 май събра най-големите ентусиасти и ценители на култовата лента. Събитието продължи в грандиозно турне в САЩ, Канада, Обединеното кралство, Мексико, Италия, Франция, Швейцария, Турция и България. То е колоритно, експанзивно и изключително очарователно. 
Кога: 7 декември, 20:00 – 22:00 ч.
Къде: НДК
Билети: http://www.eventim.bg/bg/bileti/la-land-in-concert-sofia-national-palace-of-culture-hall-1-973412/performance.html 

ПЕТЪК И CLAVEXPERIENCE LIVE

Clavexperience е проект, съставен от трима музиканти, част от неформалното сдружение BigBanda, изразяващи себе си в монолитно музикално цяло. Техният стил на творене включва солидна доза импровизация, превръщайки голяма част от концерта в пътешествие с неизвестна дестинация, стигането до която е гарантирано вълнуващо. Не липсват и парчета, върху които момчетата работят, за да ги покажат на 8-и вечерта. 
Кога: 8 декември, 20:30 – 23:00 ч.
Къде: Чешки център, ул. „Г. С. Раковски“ 100, София
Вход: 8 лв.

DEUTSCHER WEIHNACHTSMARKT В СЪБОТА 

Сигурно сте забелязали коледния базар в Градската градина на София. Коледно настроение, греяно вино, светлини и немски шлагери и коледни песни ни очакват в събота вечер. Ако имаме късмета и снежната украса да се запази, можем да се пренесем директно във вълшебния свят на коледния сезон.
Кога: 9 декември, 18:30 – 19:30 ч.
Къде: София – Градската градина
Вход свободен.

Още коледни истории тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *